Recordaantal bezoekers voor musea Kerkrade

Columbus, Cube en Continium groeien in belangstelling

Vrijdag 29 december 2017

Bij het culturele cluster op het Museumplein te Kerkrade kijken ze meer dan tevreden terug op 2017. De drie musea op het plein, Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center, sluiten het jaar af met een recordaantal bezoekers. Het komend weekend verwachten ze de 160.000ste bezoeker van dit jaar te mogen verwelkomen, waarmee het aantal bezoekers ruim 30.000 hoger ligt dan vorig jaar. Volgens eigen zeggen nemen de drie musea bijna een kwart van alle museumbezoeken in de provincie Limburg voor hun rekening.

Door de continue ontwikkeling van het aanbod op het Museumplein zijn de bezoekersaantallen sinds 2003 vervijfvoudigd. In het begin bevond zich op het plein slechts één museum, het huidige Continium. Nu ook het Columbus earth center en Cube design museum er zijn te vinden gaat het hard. Continium trekt met leuke en leerzame exposities een groeiend aantal bezoekers. Ook Columbus en Cube groeien in belangstelling.

In Columbus earth center kunnen de bezoekers onder meer ervaren hoe het is om als astronaut vanuit het internationaal ruimtestation ISS op de aarde neer te kijken. In Cube trok met name de spraakmakende expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ veel aandacht van media en bezoekers.

Algemeen directeur Hans Gubbels is heel tevreden met het grote aantal bezoekers. ,,Onze dank gaat uit naar iedereen die zich afgelopen jaar voor dit succes heeft ingezet: medewerkers, Provincie Limburg en onze partners. Allen hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd.”

De expositie over toilet en hygiëne te bezoeken is nog tot en met 14 januari te bezoeken. Daarna staat een expositie over het design van schoenen op stapel. De expositie World of Bricks in Continium is nog tot en met 4 maart te bezoeken en zal dan plaats maken voor een expositie, waarin jong en oud van alles kunnen ontdekken over de technieken van forensische onderzoekers.

Lees ook