Second Home Beurs Maastricht

Inspiratie opdoen voor een tweede huis

Woensdag 20 december 2017

Droomt u ook wel eens van een vakantiehuisje onder de Spaanse zon? Of investeert u liever in een rustiek chalet met zicht op de Oostenrijkse bergen of in een recreatiewoning in eigen land? Dan bent u op de Second Home Beurs aan het goede adres. De Second Home Beurs is een beurs waarop vakantiewoningen te koop worden aangeboden. Ze vindt plaats op 27 en 28 januari 2018 in het MECC Maastricht.

Wie graag inspiratie wil opdoen voor een tweede huis of concrete plannen heeft om een villa, appartement of chalet aan te kopen in binnen- of buitenland kan op de Second Home Beurs Maastricht terecht bij meer dan zestig makelaars en projectontwikkelaars. Nederland, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje blijven de toplanden voor een vakantiewoning. Maar ook vastgoedaanbieders van woningen op exotische bestemmingen zoals Zuid-Afrika en Thailand zullen niet ontbreken.

Lezingen en presentaties
„Tijdens de Second Home Beurs kunnen bezoekers ook seminars en presentaties van deskundigen bijwonen,” vertelt Tom van den Brink van de Second Home Beurs. „Aan de koop van een tweede woning zijn immers heel wat aspecten verbonden waarmee potentiële kopers rekening moeten houden. Zo hanteert elk land zijn eigen fiscale en juridische wet- en regelgeving. Veel mensen vragen zich bovendien af hoe ze een tweede woning succesvol kunnen verhuren en wat de mogelijkheden zijn op het vlak van financiering. De seminars bieden veel informatie over praktische zaken rondom de aanschaf en het bezit van een tweede huis. Na afloop hebben bezoekers ook nog de mogelijkheid om de spreker persoonlijk vragen te stellen. Met al deze nuttige informatie en handige tips zijn zij dan een stap dichterbij het verwezenlijken van hun droom.”

Het kopen van een tweede huis door Nederlanders zit sinds lange tijd weer in de lift. Zo werden er in 2016 alleen al in Nederland 3.750 vakantiehuizen gekocht, een groei van 20 procent ten opzichte van 2015. In 2015 verdubbelde de groei bijna, voor het eerst na jarenlange prijsdalingen. Circa 80 procent van de kopers schaft de vakantiewoning voor eigen gebruik aan of voor een combinatie van verhuur en eigen gebruik.

Chapeau stelt gratis toegangskaarten ter beschikking via onderstaande link:
https://registration.fairsconsult.com/nl/secondhome-nl-maastricht/register?action=code&code=ZZ9SL

 

Meer informatie?
De Second Home Beurs in Maastricht is zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018 geopend vanaf 10:00 tot 17:00 uur.
Zie ook: www.secondhome.nl

Lees ook