Dit waren de beste van 2017!

Ellis kijkt terug op een bewogen en leuk jaar

Auteur: Ellis Visser
Dinsdag 26 december 2017

Het jaar is omgevlogen. 2018 staat alweer voor de deur, dus de tijd om terug te kijken – maar ook vooruit – is weer aangebroken. Mijn jaar kan ik samenvatten in één woord: bewogen en leuk. Eigenlijk alle dingen die je maar kunt bedenken zijn veranderd. Behalve mijn vriend: die is gebleven. Maar ik ben verhuisd, van baan gewisseld en ben actiever gaan bloggen. Sinds mei blog ik met veel plezier voor Chapeau. In totaal schreef ik zestien blogs, allemaal in het teken van gezondheid. Er zijn heel wat onderwerpen de revue gepasseerd. Om je geheugen wat op te frissen zo tijdens deze mooie dagen som ik de best gelezen blogs voor je op.

 

Ben ik volgend jaar de Ironwoman?
In augustus vond het jaarlijkse sportspektakel Ironman plaats. Met respect en open mond heb ik langs de kant gestaan. Ongelooflijk wat een prestaties hier werden neergezet. Helaas veroverde onze Bas Diederen geen plekje op het WK in Hawaï, maar wat heb ik een respect voor deze mensen. Zelf begon ik ook na te denken over een deelname. De eerste baantjes zijn al getrokken…

 

Hoe gezond zijn wij Limburgers?
Dit was mijn eerste blog voor Chapeau en wat waren jullie geïnteresseerd in deze vraag. Er werd gretig geklikt. Toen concludeerde ik al dat we het best goed doen op het gebied van gezondheid. Wat een opluchting, dan kunnen we weer rustig verder, dachten we allemaal. Ik heb daarom ook het gevoel gekregen dat we allemaal een stuk positiever zijn geworden in 2017. En dat draagt ook absoluut bij aan je geluks- en gezondheidsgevoel. Laten we dit gevoel in 2018 voortzetten.

Hoe voorkom je stress
In een razendsnelle wereld zoals deze ligt stress op de loer. Hier moeten we met z’n allen van weg zien te blijven, want stress is ongezond. Ik gaf in deze blog een aantal handvatten die ervoor gaan zorgen dat je stressvrij blijft. Een kleine greep hieruit: neem eens ongepland een dagje vrij, zeg vaker nee, leg je telefoon 30 minuten voor slapen gaan weg en ga op vakantie. Misschien iets voor je goede voornemens voor 2018.

Hoe Limburgs is Limburgse vlaai?
Dit past helemaal niet thuis in het gezonde rijtje, maar omdat genieten ook bij gezondheid hoort, vind ik dat deze vraag best gesteld mocht worden. En daarbij vroeg ik het me al een tijdje af. Misschien had jij hier nooit over nagedacht, maar werd je wel nieuwsgierig bij het zien van deze blog. Limburgse vlaai is niet Limburgs. Het is namelijk een Zuid-Duits product en gemaakt van restingrediënten. Ach, wat maakt het uit. Het is super lekker.

Natuurlijk nemen we deze dagen ook de tijd voor een vooruitblik, soms ook wel in de vorm van ‘goede’ voornemens. Ik ben daar zelf niet zo van. Ik vind namelijk dat ieder moment van het jaar de knop om kan, en dan vervolgens wel met kleine stapjes. Er is namelijk niks zo belangrijk dan structuur en balans om een leefstijl voorgoed te kunnen veranderen. Door jezelf teveel te ontnemen wordt de nieuwe leefstijl een moetje, en moetjes worden vervelend en worden daarom vaak ook snel weer afgeschaft. Jojoën noemt men dit ook wel. Dus ga je toch voor de goede voornemens, maak een plan, begin dan rustig en stel niet te hoge eisen aan jezelf. Het leven moet leuk blijven en dat heb jezelf gelukkig in de hand.

Proost op het nieuwe jaar en een gezond en gelukkig leven! Tot in 2018.

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram