Cucina del Mondo Chapeau Restaurant van het Jaar

Publieksprijs gaat naar Damianz in Roermond

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 4 december 2017

Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen is door Chapeau Magazine uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’. Volgens de redactie van Chapeau heeft patron Servais Tielman samen met zijn team veel lef getoond om te vernieuwen. Zo is de zaak die sinds vorig jaar 1 Michelin-ster heeft, begonnen met een culinair avontuur van maximaal maar liefst 22 kleine gerechten. Dat is een enorme uitdaging voor de keuken, maar een groot avontuur voor de gasten.

Ook heeft Servais Tielman het decor helemaal veranderd door kunstenaars muurschilderingen te laten aanbrengen, zowel buiten als binnen. Dat hoort volgens de chef bij het karakter van Heerlen als ‘urban city’.  Tenslotte noemt de redactie het besluit van Cucina del Mondo om bij reserveringen een kleine vooruitbetaling te doen, eveneens gedurfd en helaas noodzakelijk in een tijd dat er een kleine groep restaurantbezoekers is die niet eens de moeite neemt om een reservering tijdig te annuleren, met alle schadelijke gevolgen voor de zaak als gevolg.

Zoals elk jaar heeft Chapeau ook een publiekswinnaar bekendgemaakt. Dat is het resultaat van verschillende stemrondes op de website en social media van Chapeau. Dat leverde bij duizenden inzendingen een nek-aan-nek-race op tussen Bienvenue in Maaseik, Novo Dining in Maastricht en Damianz in Roermond. En die laatste won uiteindelijk, dus chef Jeroen van Gansewinkel en zijn team ontvangen de Chapeau Publieksprijs.

Lees ook