Toon Culinair brengt 6000 euro op

Exclusieve benefietavond voor Toon Hermans Huis compleet uitverkocht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 3 november 2017

Een benefietdiner voor het Toon Hermans Huis Maastricht, gisteravond bij Sauter Wijnen in Maastricht, heeft ruim 6000 euro opgebracht. Voor het feestelijke sponsordiner, georganiseerd door Crossing Borders Maastricht, Sauter Wijnen en Lions Club Maastricht Trajectum, waren slechts honderd plaatsen beschikbaar. Die waren binnen de kortste keren uitverkocht. De belangstelling voor ‘Toon Culinair’ was zelfs zo groot dat de organisatie mensen moest teleurstellen, een bewijs te meer dat het Toon Hermans Huis Maastricht grote sympathie geniet onder de inwoners van de stad en de ondernemers, aldus de directe.

Het Toon Hermans Huis Maastricht, gelegen vlak achter de Sint Servaas, is een gastvrij inloophuis voor (ex) kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Het ingezamelde bedrag is bestemd voor de Yellow Kinderclub, een ruimte in het Toon Hermans Huis waar kinderen van kankerpatiënten elkaar wekelijks ontmoeten.

In de sfeervol aangeklede vestiging van Sauter Wijnen aan het Withuisveld in Maastricht genoten de gasten die een stoel hadden weten te bemachtigen van een culinair viergangendiner, verzorgd door de leden van Crossing Borders, het grensoverschrijdende culinaire initiatief waarin vijf toonaangevende zaken uit de euregio (De Leuf in Ubachsberg, La Becasse in Aken, Café Sjiek en restaurant SOFA in Maastricht en Vivendum in Dilsen-Stokkem) met elkaar samenwerken. Daarnaast waren er diverse optredens en een kunstexpositie verzorgd door gasten van het Toon Hermans Huis Maastricht.

Lees ook