The Hunt: nieuw internationaal topevenement

Eerste succesvolle editie in voormalige gasfabriek Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven/Fotografie Frits Widdershoven
Dinsdag 14 november 2017


Maastricht is een groot internationaal evenement rijker: The Hunt, een naar het zich laat aanzien jaarlijks terugkerende veiling van zogenoemde Hunters: jonge, veelbelovende wedstrijdpaarden van het type dat vooral in Amerika zeer gewild is. Het gaat om intelligente, temperamentvolle paarden die goed kunnen galopperen en springen, en die van oudsher ook worden ingezet bij de jacht. Hunters worden beoordeeld op hun uiterlijk, hun manieren en hun prestaties.

De eerste editie van The Hunt vond gisteravond plaats De Gashouder, de voormalige Maastrichtse gasfabriek. In aanwezigheid van zo’n 300 gasten afkomstig uit de hele wereld, wisselden vijftien Hunters van eigenaar. In de stijlvol aangeklede zaal werd tijdens een diner waarbij de paarden aan het publiek werden voorgesteld goed geboden: sommige paarden werden voor enkele tonnen afgehamerd. De veiling was via een livestreamverbinding op zo’n dertig plaatsen in de hele wereld – veelal in de VS en Canada - rechtstreeks te volgen. Ook telefonisch kwamen de nodige biedingen binnen. 

De veiling is een initiatief van Sorensen Stables in samenwerking met de bekende springruiter Robert Vos. De paarden, allemaal afkomstig van Europese springpaardenfokkerijen, werden de afgelopen tijd speciaal als hunter getraind voor de Amerikaanse markt. 

De stijlvolle bijeenkomst vond plaats een dag na Jumping Indoor Maastricht, het jaarlijkse paardensportevent in het MECC.

Lees ook