Succesvolle derde editie Business Culinair

Charity dinner in Rodahal brengt in totaal tienduizend euro op

Zaterdag 25 november 2017


 

De derde editie van Business Culinair, het feestelijke netwerkevenement waar ondernemers uit Parkstad en omgeving op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen, zit erop. In een bomvolle Rodahal in Kerkrade, die voor de gelegenheid chique was aangekleed (ronde tafels met strak tafellinnen en stijlvolle kandelaars met sierlijke kaarsen die de ruimte net dat ene beetje extra cachet gaven), genoten gisteravond enkele honderden mensen van een wervelende dinnershow en een viergangendiner begeleid door mooie wijnen uit Italië.

Zoals voor een charity dinner te doen gebruikelijk werd er ook geld ingezameld voor het goede doel. De opbrengst van de avond ging deze keer naar de Stichting Meander Vrienden (die er buiten de reguliere zorg om extraatjes voor cliënten van bekostigd) en Tobas Jeugdfonds, een organisatie die zwerfjongeren in Parkstad, die hun leven weer aan het opbouwen zijn een extra steuntje in de rug geeft.

De opbrengst van de avond mocht er zijn. Zowel Jos Merx, lid van de raad van bestuur van Meander als oud-Tweede Kamerlid Ine Aasted-Madsen, oprichter en drijvende kracht achter Tobas, kon vlak voordat het hoofgerecht werd uitgeserveerd een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen.

Business Culinair was dit jaar iets anders van opzet aan in voorgaande jaren, met een gevarieerd entertainmentprogramma. Zo waren er optredens van onder anderen Maan, Suzan Seegers en Sharon Doorson. Daarnaast was er acrobatiek, magie, cabaret, show en dans. Tegen tienen werd het dessertbuffet geopend en namen veel gasten de gelegenheid te baar er zelf een dansje tegenaan te gooien.

A.s. zondag een verslag in Limbourgeois bij L1 om 18u05. En a.s. donderdag nog een extra verslag in de vlog van Daina & Xavier om 20u op chapeaumagazine.com 

Foto’s Frits Widdershoven

 

Lees ook