Peeters Euregio Law: deskundige hulp bij internationaal ondernemen

Hasselts advocatenkantoor werkt vanaf Corda Campus

Maandag 27 november 2017

Een groeiend aantal Nederlands-Limburgse ondernemingen ziet kansen bij de Belgische buren en vice versa. Het Hasseltse advocatenkantoor Peeters Euregio Law ondersteunt met het vastleggen van waterdichte contracten en overeenkomsten en zorgt voor juridische zekerheid. „Want behalve de taal is er weinig hetzelfde.”De Corda Campus in Hasselt nadert zijn voltooiing. Een ultramoderne technologiecampus waar gevestigde ondernemingen, startups en onderzoekers werken aan innovaties op het vlak van vooral nieuwe technologieën. Goed voor 5000 banen, gevestigd op de fundamenten van het Philips-complex waar ooit cassettebandjes, cd-spelers en dvd-spelers van de band rolden. „Voor ons een uitstekende plek,” motiveert oprichter en medevennoot Jan Peeters van Peeters Euregio Law de verhuizing eind vorig jaar van de Hasseltse binnenstad naar de buitenring. „We richten ons vooral op business-to-business en willen daarom dichtbij het bedrijfsleven zitten. Wij ondersteunen ondernemingen vooral op het vlak van ondernemingsrecht, en ook sterk op het vlak van IP en ICT. Ook zijn we betrokken bij de incubator op deze campus waar starters innovaties bedenken en in de markt willen zetten. Intellectueel eigendom is in dat verband erg belangrijk.”

Grensoverschrijdend
Marco Wirtz, die samen met Evelyn Aerts de driehoofdige vennootschap completeert van Peeters Euregio Law, knikt. „Een dynamische en ook internationale omgeving,” zegt de in Keulen geboren advocaat die in Maastricht Europees recht studeerde. „Informatica en IP stoppen niet bij de landsgrenzen. Daarnaast richten wij ons met ons kantoor sinds de oprichting op ondernemingen die de grens over willen. Belgische bedrijven die naar Nederland of Duitsland willen, maar vooral ook andersom. Het zijn juist de Nederlands-Limburgse ondernemers die hier kansen zien.” Vanzelfsprekend. Grensoverschrijdend ondernemen zou steeds makkelijker moeten zijn in het verenigde Europa. Jan Peeters glimlacht: „Zo is dat. De Euregio rond de beide Limburgen en het Rheinland is een economisch sterke regio met zeer veel mogelijkheden voor ondernemers. Maar in realiteit zijn er toch - soms verborgen - obstakels wanneer het aankomt op succesvol grensoverschrijdend ondernemen. Culturen verschillen vaak, ook al spreekt men dezelfde taal. Bovendien zijn er juridisch meer verschillen.”

Verschil
Voorbeelden te over, vult Marco Wirtz aan: „In België mag je geen personeel binnen verschillende ondernemingen uitruilen. Een vertegenwoordiger heeft bij einde contract recht op een uitwinningsvergoeding. Eigendom gaat bij een verkoop in België in principe onmiddellijk over, anders dan in Nederland. Zo zijn er nog tal van voorbeelden. Peeters Euregio Law wil en kan hier het verschil maken. Ons kantoor focust op adequate juridische bijstand en hulp voor ondernemers die grensoverschrijdend denken.”

Meer informatie op www.euregio.law

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen