Blanche Dael winnaar Made in Maastricht Award 2017

Eigentijds koffiebranden en koffiezetten

Auteur: Demy Janssen
Maandag 20 november 2017

Eerder vandaag vond de vijfde editie van de Maastricht Award plaats. Deze award, geïnitieerd door gemeente Maastricht, zet jaarlijks de vele ondernemers die in Maastricht gevestigd zijn in het zonnetje. Winnaar van de Maastricht Award 2017 is koffiebrander Maison Blanche Dael.

Anders dan in voorgaande jaren was er dit jaar voor gekozen om slechts één award uit te reiken, de ‘Made in Maastricht Award 2017’. Deze staat in het teken van Made in Maastricht, een initiatief dat de aandacht wil vestigen op hoe er in Maastricht gewerkt wordt en op de unieke producten die in de stad worden bedacht, ontworpen of gemaakt.

Andere genomineerden voor de Made in Maastricht Award 2017 waren Mine Kafon en Koninklijke Mosa. Maison Blanche Dael, vertegenwoordigd door Albert Berghof kwam als winnaar uit de bus. Het familiebedrijf, opgericht in 1878, telt inmiddels negen vestigingen (waarvan zes in Maastricht) en 122 werknemers.

De onafhankelijke en deskundige jury, bestaande uit een zestal bekenden uit de Maastrichtse zakenwereld, gaf aan veel respect te hebben voor de manier waarop de ambitie om koffiebranden op te schalen naar koffiezetten in zeer korte tijd werd gerealiseerd. Ook de ‘uitvoering van een wervend en eigentijds concept’ heeft bijgedragen aan de uiteindelijke winst. ‘De cross-disciplinaire aanpak van Maison Blanche Dael laat zien dat er volop oog is voor de vele momenten waarop koffie een rol kan spelen’, aldus de jury.

Lees ook