Maastricht verwelkomt de Kerstman!

Kerststoet door hartje Maastricht op 8 december

Auteur: Demy Janssen
Vrijdag 24 november 2017

In de maand december vindt elk jaar een ware betovering plaats in het centrum van Maastricht. Duizenden lichtjes, knusse straatjes en pleintjes, prachtig gedecoreerde etalages, rijkversierde kerstkraampjes en culturele festiviteiten zorgen voor een magische sfeer.

Op vrijdag 8 december arriveert de Kerstman omstreeks 16.45 uur met de Polar Express in Nederland, en wel op Centraal Station Maastricht. Na aankomst op het station stapt de Kerstman in zijn arrenslee. Een magische stoet met onder andere lichtwagentjes, elfjes, sprookjesachtige figuren, paarden en wagens en een orgeldraaier begeleiden de Kerstman naar het Huis van de Kerstman op het Vrijthof, waar hij met het oog op Magisch Maastricht zijn intrek neemt.

De magische kerststoet volgt een deel van de magische lichtroute door het centrum van Maastricht. Vanaf het Centraal Station trekt de stoet via de Stationsstraat, de Wyckerbrugstraat, Het Bat, de Graanmarkt, het OLV-plein, de Bredestraat naar het Vrijthof, waar hij zijn intrek neemt in het Huis van de Kerstman. Hier zal de Kerstman tot 1 januari 2018 verblijven. Jong en oud zijn hier altijd welkom om te beleven hoe de Kerstman woont en samen met hem en zijn elfjes op de foto te gaan.

Lees ook