Eten en genieten in een romantische en familiaire sfeer

Bij L'appetito Gran Gusto en L'appetito in 't Bakhoes

Branded content
Vrijdag 3 november 2017

Ambachtelijke gerechten die vers en met de allerbeste ingrediënten worden bereid, een eigen deegkamer en een ijskamer waar dagelijks vers schepijs wordt gedraaid. Maar ook warmte en romantiek. En niet te vergeten een team dat gastvrijheid uitstraalt, waardoor je zeker weet dat je van harte welkom bent. Wie voor de eerste keer een voet over de drempel zet bij restaurant L’appetito Gran Gusto in Sint Geertruid, voelt zich niet alleen onmiddellijk thuis; de kans is tevens groot dat hij ter plekke besluit om nog heel vaak terug te komen. In de anderhalf jaar van zijn bestaan heeft het restaurant in de sfeervol verbouwde Limburgse carréboerderij een groot bestand aan vaste gasten weten op te bouwen. Je geeft er letterlijk al je zintuigen de kost: alleen al de bijzondere inrichting – oude meubels, gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden en authentieke houtconstructies – zorgt ervoor dat je er niet snel uitgekeken raakt.

In september presenteerde L’appetito Gran Gusto een nieuwe menukaart. „Met gerechten die nog beter aansluiten bij de wensen van onze gasten,” zeggen de chef-koks Maurits van Weerdhuizen en Berry Eijkenboom. „Na anderhalf jaar is de basis gelegd en kan de formule verder worden uitgebouwd. Naast de gebruikelijke keur aan pizza’s en pasta’s maken we ruimte voor gerechten met een verhaal.” Van Weerdhuizen en Eijkenboom kunnen bogen op een stevige ervaring. Ze verdienden hun sporen bij vooraanstaande Limburgse restaurants. Een expertise die ze - nog meer dan de afgelopen jaren − tot uitdrukking willen laten komen bij L’appetito Gran Gusto. „We gaan werken met oesters, kreeft en zachtjes gegaarde zalm, die we eerst zelf op ambachtelijke wijze koud hebben gerookt, maar ook met hele vissen en grote stukken vlees. Daarnaast gaan we thema-avonden organiseren, waarbij we onze gasten vertellen over herkomst en bereidingswijzen.” Op zaterdag en zondag wordt voor de prijs van 17.50 euro een sharing lunch geserveerd, bestaande uit een soepje, pizza, pasta en een dessert. „Zo kunnen we onze gasten laten kennismaken met wat wij ’s avonds doen,” zegt Eijkenboom.

Niet alleen L’appetito Gran Gusto heeft alle verwachtingen overtroffen, ook de nabij gelegen pizzeria L’appetito in ’t Bakhoes – deel uitmakend van dezelfde carréboerderij − is na vier jaar niet meer weg te denken uit Sint Geertruid. Pizza’s worden hier gebakken in een originele steenoven van een authentiek Limburgs ‘bakhoes’ uit 1812, waarin in een ver verleden onder meer vlaaien werden gebakken. Net als bij L’appetito Gran Gusto draait het hier om twee dingen: eten en genieten. In een romantische en familiaire sfeer.

L’Appetito Gran Gusto
Dorpstraat 26, 6265 AL Sint Geertruid
Reserveren via: info@lappetitograngusto.nl
of via 043-8516545

L’Appetito In ’t Bakhoes
Dorpstraat 24, 6265 AL Sint Geertruid
Reserveren via: de website of
via 043-408 3690
*Afhalen is mogelijk
Voor meer informatie over beide restaurants: www.lappetitograngusto.nl

Lees ook