Dit festival mag je niet missen: Holy Moly! in Heerlen

Winterfestival met een urban feeling

Auteur: Tedje van Gils
Maandag 13 november 2017

Singer-songwriters die rondom een kampvuur op hun gitaren tokkelen, graffiti art op zeecontainers, klassieke kerstfilms, Nordic tipi’s en vette optredens. Deze winter wordt de binnenstad van Heerlen getransformeerd tot een urban winterfestival. Een festival dat je absoluut niet mag missen.

Vergeet de houten hutjes met schaatsbaantje, glühwein en oliebollen, maar denk aan urban zeecontainers, Zweedse tipitenten, foodtrucks, street art en lichtkubussen. Dit moet een gewaagd en uniek festival worden”, vertelt Petra Geenen. Zij is creative marketing manager bij Incredible Event Builders, het evenementenbureau dat Holy Moly! in samenwerking met gemeente Heerlen en Heerlen Mijn Stad en IBA Parkstad organiseert. Een hele uitdaging, want dit festival wordt anders dan anders. In de directe omgeving zie je winterevenementen die allemaal ongeveer hetzelfde zijn. De Gemeente Heerlen wilde eens wat anders, iets grensoverschrijdends.”

Tipitenten en graffiti zeecontainers
Het Holy Moly! winterfestival in Heerlen vindt plaats van 7 december tot 7 januari en moet zich gaan onderscheiden van het reeds bestaande aanbod van kerstmarkten in de regio. Het festival wordt ingedeeld in twee gebieden: namelijk op de Bongerd en het Pancratiusplein. De Bongerd wordt ingericht met de zeecontainers. Hier gaan activiteiten plaatsvinden waar diverse bedrijven en verenigingen uit Heerlen en omstreken invulling aan geven. De zeecontainers worden op alle mogelijke manieren ingezet: van discotheek tot kunstwerk en van bioscoop tot winkels.”

Ook het hoofdpodium staat op de Bongerd, waar een groot gedeelte van het muziekprogramma zich afspeelt. Het Pancratiusplein wordt omgetoverd tot IBA Winter  Park Urbana met tipitenten en kampvuurtjes en banken met dekentjes. De Limburgse gezelligheid moet hier echt naar voren komen.” 

Verder zijn in de weekenden de Wheels ’n Bites Food Trucks geopend, een bonte verzameling van stoere foodtrucks waar je allerlei lekkere ambachtelijke hapjes en drankjes kunt nuttigen. In de weekenden programmeren we in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor en overdag en door de week zullen er spel- en sportactiviteiten zijn voor jong en oud”, vertelt Petra. “Zanger Lex Nelissen gaat de programmering van het IBA Winter Park Urbana op het Pancratiusplein verzorgen met ‘Lex Presenteert’. Zo krijgt het festival toch nog een Limburgs randje”, aldus Petra. Kortom: muziek, theater, kunst, sport, spel, eten en drinken; het wordt een feest voor iedereen.

 

Gratis optreden van Chef’Special
De opening van Holy Moly! belooft spectaculair te worden. Niemand minder dan Chef’Special verzorgt op vrijdag 15 december de aftrap van de eerste editie van het festival. De populaire band, bekend van de hits Amigo en Try Again, geeft een gratis concert op De Bongerd. “Chef’Special past echt helemaal bij het urban gevoel van het festival”, licht de marketing manager toe. “Lekker funky!” Tijdens New Year’s Eve zullen er optredens zijn van Lucas & Steve, La Fuente en Charly Lownoise & Mental Theo. Wil je hierbij zijn? Kaartjes kosten slechts €5.

Holy Moly! tot en met 2020
Het wordt de eerste keer dat Holy Moly! georganiseerd gaat worden, maar het is al bekend dat het festival van 2018 tot en met 2020 sowieso terugkeert. Het concept staat en we zijn heel benieuwd hoe het ontvangen gaat worden in de omgeving.”

Holy Moly is geen standaard winterevent. Het is een beleving waar geen doelgroep overgeslagen wordt. Het programma is nog in de maak, maar houd de website en de Facebook-pagina van Holy Moly! in de gaten voor de precieze programmering.

 

Lees ook