Groeten uit de oudste maakstad van Nederland

Opening expositie over innovatief ondernemerschap in Eiffelgebouw

Auteur: Maarten van Laarhoven
Zaterdag 11 november 2017


Maastricht is een maakstad, een industriestad, de oudste industriestad van Nederland zelfs, en daar mogen we best een beetje trots op zijn. Dat zei de Maastrichtse wethouder John Aarts (VVD, Economie) gisteren bij de opening van ‘Groeten uit Maastricht’, een fraai opgetuigde expositie over innovatief ondernemerschap in de stad. De gratis toegankelijke tentoonstelling, te zien op de eerste verdieping van het gerestaureerde Eiffelgebouw, is vanaf vandaag geopend voor het publiek.

De expositie is een eerbetoon aan Maastricht én aan de mensen en bedrijven die de stad in de loop der geschiedenis hebben gemaakt. Door het bieden van werk, of door innovaties die de hele wereld overgaan.

Aarts merkte op dat hij al zijn hele politieke en bestuurlijke carrière wordt geconfronteerd met de vraag of de industrie nog wel in de stad thuishoort. Welzeker, aldus de wethouder. Dat niet iedereen onmiddellijk het belang ervan inziet, komt doordat industriële bedrijven vaak goeddeels onzichtbaar opereren. ,,Veel Maastrichtse maakbedrijven werken in een business-to-business markt. Dat maakt dat het publiek niet of nauwelijks de innovaties waarneemt waarmee deze bedrijven soms zelfs wereldwijde markten veroveren”, aldus Aarts.

Op de expositie zijn presentaties te zien van onder andere Thomas Regout International, Mosa, Sappi, ENCI, Johnson Matthey, Mora, Greentom, Vectioneer, Blanche Dael, de Bisschopsmolen en Mine Kafon. De clusters gaan over: Life & Health sciences, Steelport Maastricht, Customer Service Valley en de creatieve industrie. Rabobank Maastricht en Omstreken is partner van deze expositie, die nog loopt tot 7 januari.

De expositie is te zien op donderdag en vrijdag van 14.00 -19.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur.

Lees ook