Entree Award voor cocktailbar Mr. Smith

Zaak in Wyck geeft collega’s uit de Randstad het nakijken

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 28 november 2017

Mr. Smith in de Rechtstraat in Maastricht mag zich een jaar lang 'de beste nieuwe cocktailbar van Nederland' noemen. Het Maastrichtse bedrijf liet gisteravond tijdens de uitreiking van de Entree Awards in Theater Amsterdam de andere vier genomineerden (Alya in Rotterdam en de House Bar, Labyrinth, Rosalia’s Menangerie in Amsterdam) achter zich, om met de Entree Award 2017 in de categorie 'Beste Cocktailbar' weer af te zakken naar het zuiden van het land.

De awards van het horecavakblad Entree Magazine - ze waren er dit keer in elf verschillende categorieën - worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die dit jaar openden of kozen voor een geheel nieuwe formule. Een vakjury, bestaande uit 11 vooraanstaande hospitalityprofessionals, beoordeelde de 55 meest onderscheidende horecabedrijven in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled. 

De jury was lovend over het horeca-concept in het Maastrichtse stadsdeel Wyck. ,,De oprichters van Mr. Smith, Pieter van Veldhoven en Pieter-Jan de Peuter, hebben alles op alles gezet om te laten zien dat de Nederlandse cocktailscene verder reikt dan de Randstad. Met succes!”, aldus Entree Magazine. ,,Bij Mr. Smith, een nieuwe cocktailbar in een prachtige gewelvenkelder in Maastricht, komt veel samen. Natuurlijk goede cocktails, maar ook Limburgse gastvrijheid, een ruim productaanbod en een verrassend interieur vinden we hier terug. Opvallend is de houten bar, die oogt als een soort theater, en de vele details waaraan aandacht is besteed in de inrichting.”

  

Lees ook