Eet meer Limburg: feestmenu uit eigen streek

Provincie, hotelschool en Puur Limburg slaan handen ineen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Woensdag 29 november 2017

De provincie Belgisch Limburg, de Hotelschool in Hasselt en het streekproductenplatform Puur Limburg werken ook dit jaar weer samen in een project om zoveel mogelijk mensen tijdens de kerstdagen een Limburgs streekmenu op tafel te laten zetten. Onder het motto ‘Eet meer Limburg’ (tevens de naam van het samenwerkingsproject), worden alle ingrediënten om zo’n menu in een handomdraai te bereiden aangeboden in een handige box.

Hoe doel van de actie is om Limburgse hoeve- en streekproducten extra in de kijker plaatsen tijdens de feestdagen. Bij de box, waarin alle ingrediënten zitten voor een menuutje met gerechten als 'Cannelloni van gerookt rundvlees, gevuld met een duxelle van grotchampignons', een gevogeltebouillon, krokante kipfilet van vrije uitloop en tiramisu, krijg je een handig receptenboekje, waarmee je zelf aan de slag kunt.

Voor de samenstelling van het feestmenu is een beroep gedaan op chef-kok Giovani Oosters van Brasserie Smaaksalon en restaurant Vous lé Vous in Hasselt). Op verzoek van gedeputeerde Inge Moors heeft hij zijn creativiteit losgelaten op het rijke assortiment van hoeve- en streekproducten in Belgisch Limburg, waaruit dit toegankelijke feestmenu ontstond. Het menu is nog betaalbaar ook: voor 15 euro per persoon (met een minimum voor vier personen) hoef je niet alle winkels af te struinen om aan de juiste ingrediënten te komen.

De boxen staan klaar op zeven afhaalpunten in Belgisch Limburg. En voor wie wil, is er nog een drankenpakket, met aangepaste bubbels, wijn of bier. Kijk voor alle praktische informatie op www.puurlimburg.be

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram