Coen Gorter gaat met Lotte Deckers een nieuw tijdperk in

Nieuwe locatie, dezelfde topkwaliteit voor een warm interieur

Branded content
Dinsdag 7 november 2017

Al dertig jaar is Coen Gorter een begrip in de woonwereld, voor als het gaat om kwaliteit, creativiteit en exclusieve merken. Vanuit Maastricht bestrijkt de bevlogen Coen Gorter en zijn team inmiddels de hele Benelux. En nog dit najaar wordt een nieuwe, belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de zaak. De jonge, getalenteerde interieurontwerpster Lotte Deckers komt aan het roer van het bedrijf te staan en zal daarbij de komende jaren worden bijgestaan door Coen Gorter. De twee sluiten qua bevlogenheid en creativiteit naadloos op elkaar aan, waardoor het concept ontstaat met de welluidende naam ‘Coen Gorter Interieur by Lotte Deckers’.

Nieuwe locatie

Tegelijkertijd verhuist de zaak naar een nieuw adres. Nog altijd in Wyck, maar niet meer in de Stationsstraat maar in de Rechtstraat in een eveneens karakteristiek pand, waar in het verleden de interieurzaak van Sjra Lenfers gevestigd was. „Zeker met de komst van de grote ondergrondse fietsenstalling hier voor onze deur in de Stationsstraat, krijg je een andere beweging en zal dit gedeelte van de Stationsstraat minder een echte winkelstraat worden voor een zaak als de onze,” zo voor-ziet Coen Gorter. En daarom is hij samen met zijn opvolgster gaan kijken naar andere mogelijkheden. „Het nieuwe pand biedt de nodige ruimte,” vertelt Lotte Deckers. „Waarbij komt dat de Rechtstraat heel onderscheidend is met allerlei bijzondere zaken; dat trekt een publiek dat bij ons past.” De opening is voorzien voor 29 oktober, voor die tijd draait de zaak nog op volle toeren in het huidige pand.

„We willen graag in het hart van de stad blijven,” vertelt Lotte. „Wij hebben geen grote toonzalen nodig. Want wij zijn geen meubelzaak of een woonwinkel. Onze klanten verwachten van ons een compleet advies. Wij gaan naar hen toe, van Amsterdam tot Brussel.”

Sfeer

Coen Gorter ligt de werkwijze toe. „Héél belangrijk is dat wij niet een bepaalde smaak opdringen aan onze klanten. Wat willen ze zelf, welk gevoel, welk soort warmte? Daar spelen wij op in met onze ervaring, onze ideeën en onze oplossingen, van bijzondere stoffen voor gordijnen en exclusieve verlichting tot heel persoonlijke meubels. We begeleiden complete verbouwingen met het oog op de sfeer die de klant graag wil hebben. Laatst ben ik een paar keer op en neer naar Voorburg gereden voor een tapijt. Net zo vaak dat de klant tevreden was. Nu willen ze dat we hun hele interieur samen met hen onderhanden gaan nemen. Het gaat om het vertrouwen, dat is het allerbelangrijkste.”

Naarmate z’n leeftijd vorderde, zocht Coen Gorter naar een goede manier om continuiteit te garanderen. „Lotte is hier pas een paar jaar werkzaam en sluit binnenkort haar HBO-studie interieurarchitectuur af. Wonderwel sluit haar gevoel voor stijl naadloos aan bij onze zaak en onze klanten. Daardoor werd het idee geboren dat zij de zaak naar een nieuw tijdperk zou leiden. En het mooie is dat ik nog een aantal jaren mag meedenken en meewerken. Ik ben veel te verknocht aan het vak en aan mijn relaties, om er nu al een punt achter te zetten.”Lotte Deckers verheugt zich al op het nieuwe pand, maar zij ziet het niet als een verkooppunt. „Wij voelen niet dat wij iets verkopen, wij komen met een filosofie en dat gebeurt meestal bij de klant thuis. Wij houden onze kennis bij door de belangrijkste beurzen in steden als Milaan, Parijs en Keulen te bezoeken en we hebben afspraken met internationale topmerken. Alles moet passen, het huis moet voelen als een warme jas.

 

Lees ook