Arresthuis in Roermond Hotel van het jaar 2018

GaultMillau roemt na de keuken ook de rest van het hotel

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 7 november 2017

Opnieuw een stevige opsteker voor het Van der Valk Hotel Het Arresthuis in Roermond. Vorige week werd al bekend dat het inpandige restaurant Damianz van chef-kok Jeroen van Gansewinkel maar liefst drie hele punten zou stijgen in de nieuwe GaultMillau gids. Gisteren, tijdens de presentatie van de gids 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht kwam daar nog een aardig schepje bovenop: Het Arresthuis mag zich Hotel van het jaar 2018 noemen en nam de bijbehorende award mee naar Roermond.  

Directeur Rob Polman het Van der Valk hotel noemt de toekenning ‘heel bijzonder’. ,,Wat een mooie erkenning”, zegt hij tegen Misset Horeca. ,,Voor zowel ons hotel als de forse stijging van ons restaurant Demianz, is geweldig. Zeker voor het team dat gepassioneerd met het vak bezig is. Het gebouw is een, de mensen die maken het!”

Het Arresthuis is gevestigd in de oude gevangenis in het centrum van de Bisschopsstad. En voor dat hergebruik heeft GaultMillau, na de Michelingids de belangrijkste culinaire gids van Nederland, alle lof. ,, Afbreken van leegstaande gevangenissen – of watertorens, scholen, ziekenhuizen, kerken, kantoorgebouwen, pakhuizen –  is niet duurzaam, herbestemming wel. Het Arresthuis in Roermond straalt een warme sfeer uit.”

Het Arresthuis werd in 2015 ook al genomineerd voor de titel Hotel van het Jaar, maar toen ging de award naar Prinsenhof in Groningen.

Lees ook