Optimisme tijdens Speakers Dinner TEDxMaastricht

Conferentie zorgt een dag lang voor wereldwijde aandacht

Auteur: Maarten van Laarhoven / fotografie: Frits Widdershoven
Vrijdag 13 oktober 2017


In MECC Maastricht begint vandaag de vijfde editie van TEDxMaastricht. Twaalf sprekers, die allemaal een bijzonder verhaal te vertellen hebben, een verhaal dat volgens de organisatie de moeite waard is om met de hele wereld te worden gedeeld, maken hun opwachting voor een gehoor van ruim 1200 mensen. Veel van deze mensen prijzen zich gelukkig dat ze een ticket hebben weten te bemachtigen: elk jaar is het aantal aanvragen groter dan het aantal beschikbare plaatsen.

Dat laatste is ook nu weer het geval, zelfs al wordt de conferentie voor het eerst niet in het Theater aan het Vrijthof gehouden, maar in het MECC , waar aanzienlijk meer ruimte beschikbaar is. Van de - Engelstalige - bijdragen van de sprekers worden video-opnames gemaakt, die kort na het evenement via internet worden verspreid. Wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen, kan er binnenkort dus toch bij zijn.

Op de avond voorafgaand aan het bijzondere event vindt - inmiddels traditioneel – het zogeheten Speakers Dinner plaats, een besloten avond voor de sprekers en anderen die – direct of indirect – bij het evenement betrokken zijn. Het Speakers Dinner werd gisteren voor het eerst weer gehouden in de sfeervolle hal van het Stadhuis op de Markt, dat lange tijd voor het publiek gesloten is geweest in verband met een grote opknapbeurt. De aanwezigen werden hier welkom geheten door wethouder Gert-Jan Krabbendam en TEDx-licencee  Gonny Willems.

Jean Severijns, binnen de Provincie Limburg verantwoordelijk voor internationale ontwikkeling, zette in zijn welkomstwoord uiteen hoe belangrijk een conferentie als TEDx is voor Maastricht en omgeving. Verwacht wordt dat '#Maastricht' ook vandaag weer tienduizenden keren de wereld overgaat. Severijns vergeleek de kracht van TEDxMaastricht met het ‘Maharishi-effect’: wanneer zoveel mensen tegelijkertijd zoveel positiviteit ervaren, en dat ook uitstralen – tegenwoordig ook via de sociale media – dan verspreidt dit effect zich als een olievlek. Op deze manier worden niet 1200 mensen gelukkig gemaakt, maar misschien wel 1,2 miljoen.

Kijk voor alle informatie en een overzicht van de sprekers op: http://tedxmaastricht.nl/

 

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen