Supersjoene daag voor Stichting Meander Vrienden

Opbrengst Business Culinair bestemd voor extraatjes voor cliënten

Maandag 16 oktober 2017

Tijdens de derde editie Business Culinair, een netwerkevenement dat dit jaar op 24 november wordt gehouden en dat vooral gericht is op ondernemers in Parkstad, staat zoals gebruikelijk entertainment, netwerken en lekker eten centraal. Tegelijkertijd besteedt het evenement elk jaar aandacht aan een of meer regionale goede doelen. Dit jaar is dat Stichting Meander Vrienden, gelieerd aan MeanderGroep, een van de goede doelen waar het batig saldo aan ten goede komt. Maar wat doet deze stichting?

,,Onze medewerkers zetten zich elke dag in om onze klanten de best mogelijke zorg te bieden. Soms ontstaat er vraag naar iets extra’s. Bijvoorbeeld een laatste uitstapje met familie of het bezoeken van een concert. Deze extra activiteiten kunnen we niet realiseren binnen de reguliere zorggelden. Dan komt de Stichting Meander Vrienden in beeld”, zegt Jos Merx, lid van de raad van bestuur van Meander.

Ne Supersjoene Daag

De uitstapjes die Stichting Meander Vrienden regelt worden ook wel ‘ne Supersjoene Daag’ genoemd. Het is een extra steuntje in de rug voor mensen die het financieel niet breed hebben of een laatste wens van een terminaal zieke patiënt. ,,Voor die mensen regelen we dan alles van a tot z. Van het vervoer tot de kaartjes; alles. Zodat het voor hen ook echt een supersjoene daag is. Een dag waarop ze zich even geen zorgen hoeven te maken en volop kunnen genieten”, aldus Merx. De stichting verzorgt ongeveer dertig Supersjoene dagen per jaar.

Kerstpakketten

Business Culinair wordt gehouden vlak voor de feestdagen. Dagen waarop gezelligheid en warmte centraal staan. ,,Onze medewerkers komen ook bij cliënten die het financieel moeilijk hebben. Dan zijn de feestdagen een stuk minder feestelijk. Vanuit de medewerkers is toen het idee ontstaan om deze cliënten een kerstpakket aan te bieden. De stichting zorgt ervoor dat daar financiële ruimte voor is.”

Op de site is meer informatie te vinden over Stichting Meander Vrieden.

Tickets voor Business Culinair  met top entertainment zijn verkrijgbaar via www.businessculinair.com en kosten € 275,- euro exclusief btw per stuk. Wie tien kaarten koopt krijgt een eigen private table met zijn gasten. 

 

Lees ook