Drukke maand voor La Saison Culinaire

Nieuwe streekproducten, Nationale Vlaaiendag en Folie Culinaire

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 5 oktober 2017

De maand oktober staat ook weer bol van de activiteiten op het gebied van Limburgse producten, streekgerechten en wijnen. Bijzonder is dat er ook twee nieuwe streekproducten worden gepresenteerd, een in Maastricht en een aan de Belgische zijde van de grens.

De restaurateurs van Maastricht Culinair presenteren tijdens de BBB/Folie Culinaire, die begint op 9 oktober de Maestricht Royal, een aperitief bestaande uit mousserende wijn van de Apostelhoeve met een nieuwe likeur geproduceerd op basis van Maastrichts Aajt bier en Limburgse appelstroop. Deze likeur is het resultaat een samenwerking tussen Gulpener Bierbrouwerij, stroopstokerij Puur Vandewall en whiskystokerij Gerlachus.

Bakkerij Vangronsveld uit het Belgische Bilzen zal samen met zijn collega’s uit de streek op de eerste zondag van oktober (eerste dag najaarskermis) de Mikkemannen lanceren. De Mikkeman is een zacht deeg naar oud recept in de vorm van een mannetje. In België krijgt het baksel de status van Erkende Streekspecialiteit.

Op 14 oktober is een speciaalbierenfestival bij café de Poshoorn in Maastricht. Tijdens het festival wordt het nieuwe Poshoorn bier ten doop gehouden, dat bedacht werd door een thuisbrouwer.

Op 27 oktober is het Nationale Vlaaiendag en staat de Limburgse vlaai in de spotlights. De maand oktober wordt afgesloten met het Château Maestricht weekend, waarin tal van culinaire activiteiten een bezoek waard zijn, zoals de Spirit of Maastricht en het Mosselfestijn.

La Saison Culinaire heeft alle culinaire activiteiten in de Euregio verzameld op een overzichtelijke website: www.lasaisonculinaire.nl.

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen