Grote opsteker voor Maastricht Aachen Airport

Leeyen Vastgoed BV uit Beringe koopt 27 hectare bedrijfsterrein

Auteur: Jo Cortenraedt
Woensdag 25 oktober 2017

Met de verkoop van 27 hectare bedrijfsterrein aan Leeyen Vastgoed BV uit Beringe krijgt Maastricht Aachen Airport een flinke opsteker. De ondernemer gaat er vastgoed ontwikkelen om de vestiging van internationale logistieke bedrijven bij de Limburgse luchthaven mogelijk te maken.

Bedrijvenpark Aviation Valley (112 ha.) bij de luchthaven wordt met dit initiatief de grootste logistieke hotspot van Zuid-Limburg. Binnen drie jaar worden circa 18 hectare logistieke gebouwen op Aviation Valley gerealiseerd, zoals magazijnen en distributiecentra. Met de gebouwen is een investering gemoeid van omstreeks € 160 miljoen, die op termijn 500 á 700 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.

Limburgs Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur reageert verheugd op de verkoop van de grond door Land Development Aviation Valley Maastricht NV, dat voor 80% eigendom is van de Provincie Limburg. ,,Limburg heeft al een ijzersterke positie in grootschalige internationale logistiek. Dit initiatief is een enorme impuls voor de verdere ontwikkeling op en rond de luchthaven. Het feit dat marktpartijen nu investeren in dit gebied is een bevestiging van de groeipotentie van Aviation Valley”.

 

Lees ook