Schilderen met licht bij Leon Salet Arte-Moda

Galerie toont fotowerk van Duitse kunstenaar Hans-Joachim Plitt

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 30 oktober 2017


In galerie Leon Salet Arte-Moda in de Rechtstraat in Maastricht loopt sinds vorige week donderdag de tentoonstelling Abstract Light Paintings, samengesteld uit werken van de Duitse kunstenaar Hans-Joachim Plitt.

Lightpainting ('verven met licht'), ook wel luminografie genoemd, is een speciale techniek in de fotografie. Door gebruik te maken van lange belichtingstijden kunnen met een bewegende lichtbron lichtsporen worden vastgelegd. Een soortgelijk effect kan worden bereikt door tijdens de belichtingstijd de camera zelf te bewegen.

Leon Salet combineert zijn passie voor hedendaagse glaskunst met het maken van maatkleding voor heren op bestelling.

De tentoonstelling Abstract Light Paintings loopt nog tot en met 31 januari. Kijk voor meer informatie e openingstijden op http://www.leonsalet.com/

 

Foto's Frits Widdershoven 

Lees ook