Masterclass door Justin Onclin bij Christiaens

Jaarlijkse degustatiedagen

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 16 oktober 2017


Tijdens de jaarlijkse degustatiedagen van wijnhuis Christiaens in Hoesselt konden liefhebbers zich inschrijven voor een masterclass van wijnmaker Justin Onclin. Onder de welluidende titel ‘Grands vins de Bordeaux’ hield Hasseltenaar Onclin een boeiend verhaal over mooie wijnen uit de Bordeaux. En hij kan het weten, want niet alleen heeft hij er vele jaren gewerkt als négociant, tegenwoordig is hij  er eigenaar van prestigieuze huizen zoals Château Villemaurine (St. Emilion), Château Branas Grand Poujeaux (Moulis) en het kleine maar bijzondere Clos Larcis (St. Emilion).

De belangstelling was groot en Onclin zorgde voor heel bijzondere wijnen op de proeftafel, waardoor het een zeer geslaagde middag werd.

 

Fotografie: Frits Widdershoven 

Lees ook