Grote prijs voor danseres Imre van Opstal uit Velden

Zondag in Limbourgeois bij L1

Zaterdag 7 oktober 2017

De ‘Zwaan’ voor de ‘meest indrukwekkende dansprestatie’ van dit jaar gaat naar Imre van Opstal uit Velden. Zij ontving deze prestigieuze prijs gisteravond laat tijdens de Nederlandse Dansdagen in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De ‘Zwanen’ gelden als de Oscars voor de danswereld.

Imre van Opstal ontwikkelde zich tot één van de meest opvallende dansers van het Nederlands Dans Theater. De jury beoordeelt haar als ‘een performer met een perfecte techniek, mystiek charisma en een soms angstwekkende kracht die van een andere wereld lijkt te komen. Zelfs in het hypnotiserende ensemblewerk Salt Womb (in choreografie van Sharon Eyal & Gai Behar) weet Imre van Opstal telkens de blikken te stelen. Onuitputtelijk, sensueel, maar met getemperde energie neemt deze bijzondere danseres het materiaal in zich op om het vervolgens te overstijgen.”

 

De Veldense danseres zal het bronzen beeld dat ze overhandigd kreeg, thuis bij haar ouders in Velden achterlaten. „Sinds twee maanden ben ik verhuisd naar Tel Aviv in Israël waar ik mijn danscarrière voortzet om ook internationaal nog meer danservaring op te doen. Maar ik ben ontzettend blij met deze geweldige prijs, waar elke danser van droomt.”

Zondagavond komt Imre van Opstal uitgebreid aan het woord in het programma ‘Limbourgeois’ op L1 TV, waarin een impressie van de prijsuitreiking te zien is.

 

 

Lees ook