Theater Kerkrade feestelijk heropend

Galavoorstelling ‘Geen Paniek’ luidt nieuwe toekomst Kerkrade in

Auteur: Daina van Wankum
Vrijdag 27 oktober 2017


In Kerkrade is de afgelopen jaren hard gewerkt om het centrum van de stad nieuw leven in te blazen. Onderdeel van de nieuwe toekomstvisie is het theater, dat grondig is gerenoveerd en dat gisteravond op feestelijke wijze in gebruik is genomen. Uiteraard in aanwezigheid van bekende Limburgse gezichten onder wie directeur Bas Schoonderwoerd van Parkstad Limburg Theaters, burgemeester Jos Som van Kerkrade en voormalig gedeputeerde en burgemeester van Valkenburg Martin Eurlings. Ook bekende Kerkradenaren als zanger-cabaretier Jacques Vinders en WMC-voorzitter Max Kousen waren van de partij. 

De opening kreeg een extra feestelijk tintje door de galavoorstelling ‘Geen Paniek’, de succesvolle internationale theaterklucht, waarvan de Nederlandse versie de afgelopen maanden te zien was in enkele Nederlandse theaters.  In Kerkrade staat de klucht nog tot en met zondag op de planken. Een van de hoofdrolspeelsters, BN'er Tjitske  Reidinga, liet weten samen met haar kinderen al de nodige toeristische hoekjes in Limburg te hebben bezocht.

 

 

Foto's: Frits Widdershoven 

Lees ook