Blije gezichten bij heropening feestgrot Neercanne

Ingebruikname gevierd met feestelijke scharrellunch

Maandag 2 oktober 2017


De kostbare historische handtekeningen zijn gespaard, alles is weer spik en span en ook de zo hard getroffen wijnkelder ligt er weer prachtig bij, met een mooie nieuwe collectie overheerlijke wijnen.

Wie gisteren tijdens de officiële heropening van de grottenzaal van Château Neercanne rondkeek in de zaal en de daaraan vastgelegen ruimtes, kon nauwelijks geloven dat dit complex de afgelopen zomer wekenlang onbegaanbaar is geweest door de gevolgen van een hooibrand die op 20 juli ontstond aan de Belgische kant van het grottenstelsel.

Ook Michelin mag rustig weer een kijkje komen nemen, aldus Peter Harkema. Als directeur en bewoner van Château Neercanne stuurde hij de culinaire afdeling van de bekende Franse autobandenfabrikant nog op de avond van de brand een mailtje met de mededeling dat er door onvoorziene omstandigheden moest worden teruggevallen op één vast menu, en dat er ook op andere vlakken flink moest worden geïmproviseerd. Gelukkig werd vanuit Brussel begripvol gereageerd, zo vertelde Harkema.

Niet alleen is alles weer netjes schoon en opgeruimd, ook het personeel heeft er weer alle vertrouwen in, zo bleek tijdens de officiële ingebruikname, die werd bijgewoond door de burgemeesters van Maastricht en de Maastrichtse buurgemeente Kanne en de Maastrichtse brandweercommandant Gerard van Klaveren. Uiteraard waren ook de trotse eigenaar Camille Oostwegel en zijn gezin aanwezig. 

All's well that ends wel, zeggen de Engelsen in dit soort gevallen. Dat alles weer netjes is opgeknapt, betekent onder meer dat de historische grotten weer helemaal klaar zijn voor stijlvolle feesten en partijen. Ook liefhebbers van de zogeheten scharrellunch, de traditionele gezellige lange familielunch op de eerste zondag van de maand, zijn weer van harte welkom.

 

Lees ook