Gezonde tortilla’s en koekjes in een handomdraai

Columbus Trophy 2017: Flatev

Vrijdag 6 oktober 2017

Tijdens de BBB Maastricht die maandag begint in MECC Maastricht, wordt voor de 13de keer de Columbus Trophy uitgereikt. Het betreft een aanmoedigingsprijs van Mise en Place en MECC Maastricht. De prijs is bedoeld voor een startende ondernemer die een innovatief hospitality concept heeft ontwikkeld. De laatste in onze serie van genomineerden is Flatev, een bedrijf dat ambachtelijke broodmachines op de markt brengt.

De Amerikaans-Zwitserse onderneming Flatev is de uitvinder van een innovatieve ambachtelijke bakkerij voor de thuisbakker. Het bedrijf bouwde een gesloten bakkersysteem dat zowel gemakkelijke als gezonde bakproducten produceert, zoals verse tortillas, roti, brood en koekjes. Ze worden eenvoudigweg gemaakt door deegbodems in de ‘flatev artisanale bakkerij’ te plaatsen en op een knop te drukken. Het bakkerij-systeem zet een deegbol om in een kant-en-klaar product.

Bij het ontwerp van de bakkerij, heeft Flatev zich gericht op de combinatie van ‘gemakkelijk’ en ‘gezond en natuurijk’. Het duurt slechts 1 à 2 minuten om een product te bereiden. De deegbollen zijn gemaakt van organische, niet-genetisch gemodificeerde en voedingsrijke ingrediënten. De Flatev bakkerij maakt gebruik van verpakkingen die recycled worden. Flatev richt zich zowel op de thuisconsument, als op bijvoorbeeld ziekenhuizen, hotels en kantoren.

Wie meer wil weten over de Flatev-artisanale bakkerij kan terecht op de website van het bedrijf. http://flatev.com

Lees ook