Diner op Brightlands Campus in Dutch Food Agri Week

Dutch Food Agri Week

Vrijdag 13 oktober 2017


Tijdens de Dutch Food Agri Week verzorgde de Brightland Campus Greenport Venlo dit jaar het Food Agri Week-diner. En zoals je dat mag verwachten van een campus waar ondernemers, studenten en wetenschappers aan innovatie op het gebied van voeding werken, waren dat geen alledaagse hapjes. Op het menu stonden onder andere krekelpasteitjes, innovatieve worstenbroodjes waarvan de vulling half uit traceerbaar vlees en half uit paddenstoelen bestond, duurzame hamburgers, een pompoensoepje waarin alle nutriënten die je op een dag nodig hebt, verwerkt waren en groenten die in verticaal geteeld worden en die gevoed worden door een mist van mineralen.

 Ook presenteerden studenten van het Health Food Innovation Management Master Program van het University College Venlo van de Universiteit Maastricht – een van de partners van de Venlose campus – hun innovatieve producten. Met de feedback die ze daar op kregen, kunnen zij weer aan de slag om hun producten door te ontwikkelen tot ze marktwaardig zijn. Een anders-dan-anders diner dus. Maar wel een dat laat zien dat er op de Venlose campus en de omringende bedrijven op vernieuwende wijze gewerkt wordt aan veilig en gezond voedsel voor vitale mensen.

Lees ook