Café des Chansons: Frans zoals Frans bedoeld is

Charlotte Haesen een van de hoogtepunten van Festival Vocallis21

Vrijdag 20 oktober 2017

Het Parool was deze week nog lovend over haar, al is lyrisch wellicht een beter woord. De Amsterdamse krant schreef dat ze betovert: met haar stem, haar timing en haar prachtige performance. De in Eben-Emael opgegroeide Charlotte Haesen overdondert met haar frisse, onopgesmukte vertolking van Franse chansons, aldus het Parool.

Charlotte verzamelde de liedjes op een cd (‘Café des Chansons’) die door muziekcritici wordt beschouwd als een van de mooiste cd’s die dit jaar verschenen zijn. Een tweede cd is in de maak.

Op 6 november is de 30-jarige zangeres te bewonderen in het Ursulinenconvent in Eijsden. Daar treedt zij op in het kader van Festival Vocallis21, een twee weken durend Zuid-Limburgs festival (van 31 oktober tot en met 12 november), waarin alle aandacht uitgaat naar vocale muziek in al zijn facetten.

Charlotte, die volgens de Amsterdamse krant ‘een jaar of wat geleden’ bij toeval werd ontdekt op de Noordermarkt in het gezelschap van een gitarist brengt (terwijl we haar in Limburg al veel langer kennen), brengt tijdens haar Vocallis21-concert elf Franse chansons ten gehore. De zangeres wordt daarbij begeleid door het Tobalita Strijkkwartet. 

Ook de programmeurs van Vocallis21 signaleren dat menigeen kippenvel krijgt en tranen van ontroering produceert als ze horen hoe de van origine jazz-zangeres bekende liedjes uit het Franstalige repertoire vertolkt. Op het programma Franse klassiekers zoals ‘La bicyclette’ van Yves Montand, ‘Dis quand reviendras tu’ van Barbara en natuurlijk ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel.

Het concert vindt plaats in het Ursulinenconvent aan de Breusterstraat in Eijsden en begint om 20.30 uur.

Kijk voor alle details, kaartverkoop en het volledige programma op de site van Festival Vocallis 2014 https://www.festivalvocallis.nl/

Lees ook