Healthy zeewier met de smaak van bacon

Columbus Trophy 2017: Seamore

Woensdag 4 oktober 2017

Tijdens de BBB Maastricht wordt op 9 oktober voor de 13de keer de Columbus Trophy uitgereikt. Het betreft een aanmoedigingsprijs van Mise en Place en MECC Maastricht. De prijs is bedoeld voor een startende ondernemer die succesvol is als leverancier aan de hospitality of die een innovatief hospitality concept heeft ontwikkeld. Een van de genomineerden is Seamore, een bedrijf dat kan toveren met zeewier.

Seamore dankt zijn bestaan aan het moment dat een van de oprichters van het bedrijf zeewier at en dacht dat het pasta was. Samen met de andere oprichters kwam hij tot de conclusie dat dit een geweldig product was. Seamore zette het in de markt onder de naam ‘I see pasta’. Het is honderd procent natuurlijk handgeplukt zeewier uit Connemara, dat lijkt op tagliatelle en smaakt als pasta.

Seamore verkocht het product in eerste instantie langs de Ierse kust en breidde de verkoop vervolgens uit naar Europa en zelfs naar Australië. Recentelijk lanceerden de initiatiefnemers ook een product onder de naam ‘I sea bacon’: zeewier dat in bacon verandert op het moment dat je het in de pan gooit om te bakken.

Seamore boekt grote successen met het creëren van producten die er niet alleen uitzien als traditionele voedingsmiddelen, maar die ook nog eens zo smaken. Daarnaast zijn ze duurzaam en een rijke bron van eiwitten, koolhydraten, mineralen en vitaminen.

Meer informatie over de producten van seamore vind je op de website van het bedrijf. https://seamorefood.com

Lees ook