Coen Gorter Interieur by Lotte Deckers

Nieuw adres én nieuwe naam voor vertrouwd Maastrichts bedrijf

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 30 oktober 2017


Coen Gorter is al dertig jaar een begrip in de woonwereld, vooral als het gaat om kwaliteit, creativiteit en exclusieve merken. Met de verhuizing van de zaak naar de Rechtstraat, die afgelopen zondag zijn beslag kreeg met een officiële opening, is een nieuwe belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het bedrijf.

Met de verhuizing van de onderneming van de Stationsstraat naar de Rechtstraat, de belangrijkste winkelstraat van Wyck, is een nieuw tijdperk ingetreden. Vooral ook omdat de zaak vanaf nu wordt gerund door de jonge getalenteerde interieurontwerpster Lotte Deckers, de opvolgster van Coen Gorter. Zij wordt de komende jaren nog bijgestaan door Gorter zelf, maar zal daarna haar eigen weg gaan vinden.

Coen Gorter Interieur by Lotte Deckers, zoals de nieuwe naam van de onderneming luidt, is sinds gevestigd in een karakteristiek pand waar in het verleden de interieurzaak van Sjra Lenfers was gevestigd.

Dat de zaak verhuisd is van de ene naar de andere plek in Wyck, hangt samen met de aanleg van de immense fietsenstalling die op dit moment aan de voorzijde van het station wordt aangelegd. In het laatst verschenen nummer van Chapeau liet Lotte Deckers – zij studeert binnenkort af als interieurarchitect - weten dat in het hart van Maastricht blijven voor haar eigenlijk de enige optie was. ,,Wij hebben geen grote toonzalen nodig. Want wij zijn geen meubelzaak of woonwinkel. Onze klanten verwachten van ons een compleet advies. Wij gaan naar hen toe, van Amsterdam tot Brussel.”    

Foto's Frits Widdershoven   

Lees ook