Designer Roel Vandebeek verrast met 'Objet Portrait'

Nieuwe objecten geïnspireerd door bekende Vlamingen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Maandag 18 september 2017


Toptennister Kim Clijsters krijgt een stoere, lederen handtas die volledig bij haar past. Voor zanger en journalist Stijn Meuris ontwerpt hij een fraaie krantenhouder op maat en Phara de Aguirre mag zich de gelukkige eigenares prijzen van een speciale kantelkandelaar.

Het zijn drie van de negen ontwerpen die vormgever Roel Vandebeek tentoonstelt 'Objet Portrait', een tentoonstelling die tot 1 november is te zien in het monumentale THOR gebouw, de voormalige André Dumontmijn in het Genkse stadsdeel Waterschei. Roel Vandebeek is een gelauwerde ontwerper met diverse prestigieuze prijzen op zijn naam. Hij werkte de afgelopen twintig jaar aan een groot aantal projecten. Nieuwe merkidentiteit Roel Vandebeek

Juist omdat Vandebeek zo multidisciplinair werkt is het voor de buitenwereld niet altijd even duidelijk wie hij is en wat hij doet. Daarom 'portraitteerde' hij nu negen bekende Vlamingen. Aan de hand van de vele gesprekken die hij met hen had , ontwierp hij nieuwe objecten, gebruiksvoorwerpen en installaties. Tegelijkertijd blikt Vandebeek terug op zijn 20 jarige carrière als vormgever. Naast Clijsters, Meuris en de Aguirre liet hij zich ook inspireren door acteur Tom Van Dyck, HUMO-boegbeeld Guy Mortier, televisiemaker Tom Lenaerts, fotografe Lieve Blancquart, schoenenfabrikant Wouter Torfs en schrijfster Lize Spit.

Voor wie van mooie en inspirerende spullen houdt, in een uniek architecturaal kader, een must. Nog te zien tot 1 november. Kijk voor meer informatie op www.thorpark.be - www.objetportrait.com - www.itsaroel.com

Lees ook