Truffelspaghetti met uitzicht op de wijnranken

Parkstad Culinair 2017: Winselerhof/Pirandello

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 1 september 2017

Op het Pancratiusplein in Heerlen wordt begin volgende week alles in gereedheid gebracht voor Parkstad Culinair, een gastronomisch evenement waar zeven restaurants uit de regio laten zien wat ze in huis hebben. In de aanloop naar het evenement blikt Chapeau vooruit met de deelnemers. Dit keer met banket- en salescoördinator Nina van Malden van restaurant Pirandello. 

De organisatie is er trots op. Als ook een gerenommeerd restaurant als Pirandello besluit om mee te doen met een evenement als Parkstad Culinair, zegt dat veel over de kracht en het zelfvertrouwen van de regio, aldus voorzitter Mark Meijer. De zaak uit Landgraaf, onderdeel van de Oostwegel Collection geeft vanaf donderdag acte de présence met een aantal heerlijke gerechten.

Zoals de beroemde truffelspaghetti van het huis. De ware liefhebber rijdt er rustig een paar blokjes voor om. Mérite le détour, zoal de Fransen zeggen.

Maar bij Restaurant Pirandello in Landgraaf geven zeer de voorkeur aan als je ‘in het Italiaans’ omrijdt. ,,Onze keuken is nu eenmaal Italiaans georiënteerd keuken”, zegt banket- en salescoördinator Nina van Malden. Net als haar collega’s verheugt ze zich enorm op Parkstad Culinair. ,,Mensen uit de regio op een ontspannen manier kennis laten maken met de heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken is natuurlijk leuk.”

Winselerhof/Pirandello organiseert al enkele jaren een eigen streetfoodfestival: Cibo di Strada’ e Vini Italiani. ,,Veel mensen maakten er al kennis met onze truffelspaghetti. We krijgen zoveel positieve reacties dat we vinden we dat we op Parkstad Culinair niet mogen ontbreken. Het is een evenement met potentie, waarvan we denken dat het zich op dezelfde manier ontwikkelt als het Preuvenemint. We weten dat veel mensen in de regio graag een keertje bij ons willen komen eten, maar nog niet in de gelegenheid zijn  geweest. Dus zoeken we hen op, in de hoop dat ze ook een keer naar ons toe komen. Om in Stijthagerbeekdal, met uitzicht op de wijnranken, te genieten.”

Tijdens Parkstad Culinair zijn we geopend. Wel moedigen we onze gasten aan om te gaan eten op Parkstad Culinair. Ik kan zeggen dat we er allemaal erg naar uit kijken. Collega’s die niet hoeven werken, komen toch naar het Pancratiusplein. Dat zegt denk ik genoeg.”

Lees ook