Bourgondisch genieten in een stad vol dynamiek

Optimisme bij openingsfeestje Parkstad Culinair

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 8 september 2017


Hup, de schouders eronder en verder! Met een korte toespraak die bol stond van het optimisme opende de Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel gisteravond de vierde editie van het vierdaagse eet- en drinkfestijn Parkstad Culinair.

Volgens Krewinkel is zijn stad – die vorig jaar werd uitgeroepen tot evenementenstad van 2016 – hard op weg om haar zelfvertrouwen te herwinnen. Hij gaf aan een evenement als Parkstad Culinair te zien als een teken van kracht en liet weten blij te zijn dat het culinaire feest op he Panacratiusplein na een jaartje van afwezigheid weer in volle glorie terug is. 

Geflankeerd door pastoor-deken Hans Bouman en directeur Harry Meens van de Alfa brouwerij in Schinnen hief Krewinkel symbolisch het ‘eerste glas’ Marcus Julius, een nieuw tripel bier dat speciaal ter gelegenheid van Parkstad Culinair gebrouwen is. Marcus Julius is volgens Meens een typisch voorbeeld van ‘verbinden’ (‘Amerikaanse hop en Limburgse vakkundigheid’, aldus de Alfa-directeur), een begrip waar Parkstad Culinair voor staat. 

Het gerstenat, dat fris smaakt en niet te veel bitters heeft, is een eerbetoon aan Marcus Julius, de legendarische Romeinse legionair wiens graf in 1878 werd blootgelegd in Heerlen. Het speciaalbier is tijdens Parkstad Culinair verkrijgbaar. Het zit op fust, maar bij voldoende vraag zal het tevens worden gebotteld.

Aan Parkstad Culinair, dat dit jaar voor het eerst vier dagen duurt in plaats van drie, doen zeven restaurants uit Heerlen en de regio Parkstad mee. Het evenement duurt nog tot en met zondag. Verspreid over vier dagen worden in totaal zo’n 10.000 bezoekers verwacht.

Kijk voor openingstijden en andere praktische informatie op www.parkstadculinair.nl

Lees ook