Winkelend Maastricht heeft Hudson’s Bay gevonden

Feestelijke sfeer in Grote Staat bij opening nieuw warenhuis

Auteur: Demy Janssen
Donderdag 14 september 2017

Het was aardig druk vanochtend voor de deuren van de voormalige Vroom en Dreesmann: pers, fotografen, cameramannen en nieuwsgierig publiek hadden zich verzameld voor de opening van de Maastrichtse vestiging van Hudson’s Bay.

Er heerst een feestelijke sfeer als even voor 11 uur het aftellen is begonnen. Het doorknippen van het lintje door de store manager van Hudson’s Bay Maastricht, Quinten Dassen en de operationeel directeur van Hudson’s Bay Nederland, Edwin Boer gaat gepaard met een luid applaus.

Terwijl het publiek binnen wordt ontvangen door de stralende crew van het nieuwe warenhuis, spreek ik Edwin Boer, operationeel directeur van Hudon’s Bay Nederland. Hij oogt net zo enthousiast als de mensen om me heen. Niet zo gek natuurlijk: dit is de zesde Nederlandse vestiging van Hudson’s Bay die dit najaar haar deuren opent. ,,De komende maanden openen we nog vier vestigingen op andere locaties in Nederland. In 2018 volgen er nog drie en de laatste twee vestigingen worden het jaar daarna geopend. In totaal vijftien vestigingen dus.”

Of er daarna nog meer vestigingen zullen volgen, durft Boer niet te zeggen. ,,Het is moeilijk om een geschikte ruimte te vinden voor de realisatie van een warenhuis ter grootte van Hudson’s Bay.”

Het team van Hudson’s Bay Maastricht is de afgelopen maanden op vrij ontraditionele wijze geselecteerd en samengesteld. Het warenhuis is namelijk op zoek naar ‘millenium minded’ mensen, dat wil zeggen medewerkers die ‘in ’t nu leven’, actief zijn op social media en tevens op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen binnen de branche waarin ze werken. Geen traditionele vacatures en cv’s dus, maar ‘guerrilla-acties’ (zowel on- als offline) en een beoordeling van kennis, kunnen én social media-profielen. ,,Bij Hudson’s Bay vinden we niet alleen merk en winkelbeleving belangrijk, er ligt een hoge focus op hospitality: contact tijdens én na het werk.” In totaal bestaat het team van Hudson’s Bay uit 180 medewerkers.

Het van origine Canadese warenhuis gaat het publiek in Maastricht internationale merken laten zien, maar Boer benadrukt dat het aanbod ook deels lokaal bepaald zal zijn. ,,In diverse studio’s en pop-up ruimtes gaan we inspelen op actualiteiten en lokaliteiten. Zo zullen we bijvoorbeeld aandacht besteden aan het Preuvenemint. Hudson’s Bay Maastricht is een winkel van Maastricht en voor Maastricht.”

Boer wordt door zijn collega aan zijn jas getrokken dus ik bedank hem voor zijn tijd. Ik ben nieuwsgierig en word aangetrokken tot de strakke, witte uitstraling van de spiksplinternieuwe zaak en het enthousiaste personeel dat binnen op me staat te wachten. En met mij tal van anderen: het winkelend Maastricht heeft zijn weg naar Hudson’s Bay gevonden: het is een komen en gaan van mensen.

Ook nieuwsgierig geworden? Hudson’s Bay Maastricht is geopend maandag van 11.00 tot 18.30 uur, dinsdag en woensdag 9.30 tot 18.30 uur, donderdag van 9.30 tot 21.00 uur, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend.

 

 

 

Lees ook