Nieuwe chef Kruisherenrestaurant

Bram Haenen verruilt Lumière voor vijfsterrenhotel

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 28 september 2017

Bram Haenen (37) is de nieuwe chef de cuisine van het Kruisherenrestaurant in Maastricht. Dat heeft directeur Bastiaan Klomp van het Kruisherenhotel bevestigd. Haenen is sinds 1 september werkzaam binnen de Oostwegel Collection, waar het Kruisherenhotel deel van uitmaakt. Hij is de opvolger van chef-kok Vincent van Vierzen.

Heanen werkte het afgelopen jaar bij Lumière Cinema, waar hij mede aan de wieg stond van het nieuwe restaurantconcept. Daarvoor was hij werkzaam als chef-kok bij hotel Applepark en Hotel De L’Empereur in Maastricht. Eerder werkte de Maastrichtenaar op meerdere plaatsen als kok en souschef, onder meer in Hotel Maastricht Crowne Plaza en Restaurant Sagittarius in Maastricht.

Onder leiding van de nieuwe chef wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe winterkaart. Welke gerechten we van Haenen mogen verwachten, laten hij en de directie van het Kruisherenhotel liever nog even in het midden. Wel laat hij weten dat hij als keukenchef hecht aan de seizoenen en dat hij voortdurend op zoek is naar nieuwe producten om deze vervolgens te verwerken in nieuwe culinaire creaties.

Het Kruisherenhotel is de laatste maanden veelvuldig in het nieuws. Begin juni haalde de luxueuze slaapgelegenheid als eerste hotel in Limburg een vijfde ster. Later die maand won het ook nog een de prestigieuze Dutch Hotel Award.

 

 

Lees ook