NEPTUNUS: sportieve events en demontabele sporthallen

Onderscheidend NEPTUNUS

Branded content
Maandag 4 september 2017

NEPTUNUS uit Kessel is een van de grootste verhuurders van tenten, paviljoens en demontabele gebouwen in Europa, en bestaat dit jaar 80 jaar. Met ruim 250 vaste en evenveel flexibele krachten op de loonlijst is de omzet inmiddels de vijftig miljoen gepasseerd. Zowel de divisies ‘demontabel bouwen’ als ‘events’ zijn beide groeiend. Events is nog steeds de grootste tak voor NEPTUNUS. Enkele prestigieuze voorbeelden zijn Louis Vuitton Fashion show, Paris Airshow, CHIO Rotterdam en het tennistoernooi van Rosmalen

Ricoh Open
NEPTUNUS is al meer dan 20 jaar leverancier voor het tennistoernooi in Rosmalen, dat tegenwoordig de naam Ricoh Open draagt. In het verleden kende het evenement namen zoals Heineken Trophy, Ordina Open, Unicef Open en Topshelf Open. NEPTUNUS is door de jaren heen mee gegroeid met het toernooi. „Elk jaar kijken we weer naar mogelijkheden van vernieuwing in onze constructies en aanbod, zodat we de klant en de gasten kunnen blijven verrassen,” aldus Dorrie Eilers, die samen met haar broer en zus de directie voert. „We zijn er trots op, dat we al zo lang een vaste partner zijn van dit grastoernooi, net zoals van vele events en festivals, onder andere in Limburg. Dit zijn ideale gelegenheden om relaties uit te nodigen op een evenement en tevens een bezoek te brengen aan ons bedrijf in Kessel. We zijn een Limburgs familiebedrijf en dat dragen we graag uit.”

Libéma Events
De organisatie van het tennistoernooi in Rosmalen ligt al sinds jaar en dag in handen van Libéma Events. „Het evenement heeft de afgelopen 25 jaar een respectabele positie weten te verwerven op de internationale sportkalender. Net vóór Wimbledon zijn we een interessant voorbereidingstoernooi voor veel spelers,” aldus Marcel Hunze, sinds 1998 als directeur verantwoordelijk voor het toernooi. Ricoh Open staat ook goed aangeschreven vanwege de solide organisatie. Marcel Hunze: „Spelers zijn daar gevoelig voor. Die willen goed behandeld worden. Niet overdadig, maar gewoon goed. De spelersonderkomens, tribunes en het promodorp hebben een goede uitstraling. Kwalitatieve partners zoals NEPTUNUS zijn hier onmisbaar in. Samen maak je met nieuwe ideeën er telkens weer een sfeervol en kwalitatief hoogstaand evenement van.”

Demontabele sporthallen
Naast de sportieve events concentreert NEPTUNUS zich ook op de demontabele sporthallen. „Tijdelijke gebouwen op de plek en het moment dat je ze nodig hebt. Met eigen tekenaars, constructeurs en een eigen productiebedrijf kunnen we snel schakelen en leveren we altijd maatwerk,” aldus Dorrie Eilers. „Trots zijn we op onze status als Official Supplier van NOC*NSF. Zo hebben we net op Papendal een nieuwe demontabele judo hal opgeleverd. In het verleden hebben we hier al diverse demontabele sporthallen gebouwd, zoals een tennis- en schermhal. Ook hier blijven we continu onszelf innovatief uitdagen. Als we iets niet hebben, maken we het. Die inventiviteit en flexibiliteit maakt NEPTUNUS onderscheidend.

 

Lees ook