Duitse gastvrijheid en Franse art de vivre

Vestingstad Luxemburg is een stedentrip meer dan waard

Branded content
Donderdag 14 september 2017

In Luxemburg-stad, de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg, vind je eigenlijk alles: historische, artistieke en culturele schatten, maar ook interessante pleinen en schilderachtige plekjes die ontdekt willen worden. Daarnaast zijn er talloze verhalen die erop wachten om te worden verteld. Laat je verleiden door een verrassende diversiteit van indrukwekkende bezienswaardigheden in deze kosmopolitische en levendige, maar nog altijd overzichtelijke stad.

Luxemburg werd in zijn roerige geschiedenis vele malen ingenomen. De stad is een schoolvoorbeeld voor Europese militairarchitectuur. Architecten uit Italië, Spanje, België, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en het voormalige Pruissen; allemaal hebben ze hun aandeel gehad in de progressieve ontwikkeling van de vestingwerken. Van het werk van al deze architecten getuigen vele imposante overblijfselen. Zoals de Kazematten, die nog altijd de kern van het Luxemburgs toerisme vormen.

Sinds 1994 staan de oude stad en de vestingmuren op de UNESCO-werelderfgoedlijst.  Van maart tot begin november zijn de gigantische galerieën van de Bock-Kazematten, die aan de wieg van de stad Luxemburg staan, dagelijks te bezichtigen. Hier kun je genieten van een wandeling door de mystieke ondergrondse vesting, maar ook van het uitzicht vanaf het ‘mooiste balkon van Europa’. Wie de vele facetten van het hart van Europa wil ontdekken, kan 365 dagen per jaar terecht in Luxemburg. De stad heet je van harte welkom.

Meer informatie over de Kazematten en andere bezienswaardigheden, evenementen en overnachtingsmogelijkheden in Luxemburg-stad vind je op www.lcto.lu

Luxembourg City Tourist Office
Place Guillaume II
L-2011 Luxembourg
Tel. (00352) 22 28 09
touristinfo@lcto.lu

Foto's: LCTO

Lees ook