Opening La Saison Culinaire

' Samen Sterk'

Zaterdag 2 september 2017


De herfst is de mooiste tijd in de gastronomie. En daarom wordt er in Maastricht en het Heuvelland ‘La Saison Culinaire’ gevierd met tal van activiteiten gedurende het hele najaar. In Noorbeek werd het startschot gegeven, meer bepaald door de verenigde Noorbeekse wijnboeren. Midden tussen de wijnranken werd onder meer door wethouder Gerry Jacobs van de gemeente Eijsden-Margraten het belang van de streekproducten onderstreept. Hij sprak de hoop uit dat deze de bezoekers van het gebied zo zullen gaan smaken, dat ze er een ‘culinair orgasme’ van krijgen. En enthousiaste wethouder dus.

Tevoren had ondernemer en wijnboer Pierre Gubbels de gasten al getrakteerd op enige streekproducten. En een tractor met huifkar kwam er aan te pas om de genodigden te vervoeren van dorpskern naar wijngaard en terug.

In ieder geval hebben de gastronomen uit Maastricht en het Heuvelland de handen ineen geslagen onder het motto:  ‘Samen sterk’.

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook