Intergarde

Innovatieve veiligheid

Vrijdag 22 september 2017

Intergarde is een van de oudste en tegelijk meest innovatieve beveiligingsbedrijven van Zuid-Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Maastricht worden vele honderden bedrijven en panden in de gaten gehouden met de nieuwste cameratechnieken en bijbehorende software. „Wij zijn de ogen en oren van onze klanten en de politie.”

Begin met Heinz van der Linden een gesprek over camerabewaking en er volgt een uitgebreid, enthousiast betoog. „De techniek ontwikkelt zich enorm snel, bijna niet bij te houden,” zegt de manager technische dienst van Intergarde. „We werken nu al met camera’s die in het donker glasheldere beelden in kleur bij een calamiteit direct doorsturen naar onze meldkamer. De camera’s reageren op beweging, we kunnen ze op afstand precies laten opnemen wat wij willen.”

Verbinden

Nog een voorbeeld, maar dan op het gebied van software. „Met een paar muisklikken kunnen we beelden van desnoods vier weken lang laten scannen op een voorwerp of een bepaalde auto. Kentekens worden gelezen en gedeeld met de politie. Gezichten worden herkend waardoor bijvoorbeeld geregistreerde winkeldieven geweerd kunnen worden. Want het is natuurlijk de truc om systemen te verbinden. Camerabeelden met inbraakbeveiliging, toegangscontrolesystemen en databases. Mogelijk gemaakt door de snelle ontwikkeling van internet en dataverkeer.”

Investeren

Bewaking en beveiliging is hightech geworden en Intergarde wil daarin de beste zijn. „Blijven,” verbetert Heinz van der Linden. „We lopen voorop en investeren voortdurend in de scholing van onze mensen en in de aanschaf van de nieuwste producten en diensten. Criminelen zitten niet stil, we moeten het hen zo lastig mogelijk maken. En dat lukt. Zo is bijvoorbeeld op bedrijventerrein Beatrixhaven in Maastricht het aantal inbraken met ruim de helft gedaald sinds wij er de camerabewaking voeren.”

Detectie

Intergarde startte een halve eeuw geleden met eenvoudige bewakingsdiensten en geldvervoer. Nu is het bedrijf met ongeveer 350 fulltimebanen ook leidend op het gebied van beveiligingstechniek in de ruimste zin van het woord. „Alarminstallaties, camerasystemen, brandmeldinstallaties en toegangscontrole. We brengen eerst met een scan heel exact in kaart hoe een bedrijf, organisatie of particuliere woning het beste beveiligd kan worden. Een interne alarminstallatie combineren we vaak met detectie buiten de muren. Als buitencamera’s een afwijkend signaal opvangen, gaat dat direct naar onze meldkamer. Onze centralisten beoordelen de beelden en sturen indien nodig een van onze patrouilleauto’s op pad. Die zijn altijd in de buurt en hebben weer directe lijnen met de politie. Zo kan bij onraad snel ingegrepen worden.” Achter het verhaal schuilt een combinatie van geavanceerde technieken. Alle informatie wordt real time verwerkt in streng beveiligde datacenters. „Wij garanderen onze klanten meer dan een veilig gevoel. Bij ons weet men dit zeker,” besluit Heinz van der Linden.

www.intergarde.nl

 

Lees ook