Saillant Hotels verwerft Kasteel Doenrade

Historisch slot vijfde locatie snel groeiende hotelgroep

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 28 september 2017

De jonge Limburgse hotelketen Saillant Hotels is per 1 oktober de nieuwe eigenaar van Hotel Kasteel Doenrade in Schinnen. Dat meldt de directie van de Saillant groep op haar site. Saillant Hotels is een naar eigen zeggen groeiende hotelcollectie die bestaat uit authentieke en kleinschalige hotels. Kasteel Doenrade is de vijfde loot aan de stam. De andere aangesloten hotels zijn Hotel Gulpen Hotel Gulpenerland in Gulpen, Hotel Brüll in Mechelen en Hotel Maastricht City Centre aan het Vrijthof in Maastricht.

Met de verwerving van Kasteel Doenrade, dat sinds 2013 wordt gerund door de ondernemers Karin Hanssen en René Goltstein, is Saillant opnieuw een bijzondere locatie rijker. Het pittoreske kasteel aan de rand van het dorp Doenrade werd gebouwd aan het begin van de twaalfde eeuw. Het is een van de oudste kastelen van Limburg. Het werd in de loop der eeuwen bewoond door diverse belangrijke adellijke families. In de twintigste eeuw deed het kasteel dienst als nonnenklooster. Daarna was er van 1960 tot 1969 de politieschool in ondergebracht. Van 1978 tot 1985 is het kasteel in particulier bezit.

Na een grondige renovatie en verbouwing is het kasteel in 1995 in gebruik genomen als horecagelegenheid. Tegenwoordig is het een sfeervol en romantisch ogend hotel en restaurant dat tevens wordt gebruikt voor feesten en als trouwlocatie.

Kasteel Doenrade werd in 2014 onder de leiding van Karin Hanssen en René Goltstein uitgeroepen tot Best Startende Onderneming van Zuid-Limburg.  

 

Lees ook