Hans van Wolde gaat nieuw restaurant openen in Reijmerstok

Brut 172

Auteur: Jo Cortenraeddt
Zondag 10 september 2017

De bekende sterrenkok Hans van  Wolde gaat een nieuw restaurant beginnen in Reijmerstok. Daar woont hij sinds dit jaar in een grote boerderij op een landgoed van hectare. Begin volgend jaar hoopt hij te starten met een grote verbouwing van de stallen en de schuur. Twee jaar later, begin 2020, opent hij een nieuw luxe restaurant voor circa 25 gasten, met 4 luxe  suites, een boerenwinkel en een loungeruimte. In de tuin zullen groenten en kruiden worden verbouwd. Het vergunningentraject bij de gemeente Gulpen-Wittem is in volle gang en ziet er volgens de ondernemende kok goed uit.  

De naam heeft Van Wolde al bedacht: ‘Brut 172’.  Brut staat voor oerkracht en 172 voor de hoogte van het perceel, 172 meter boven NAP. „Ik ga hier terug naar de basis, naar de puurheid van de producten, naar de oersmaak. Dit bestaat nog niet in de Benelux.” Van Wolde hoopt hier alsnog een derde Michelin-ster te halen, al zegt hij dat dit niet het voornaamste doel is. 

 

 „Ik kan hier met mijn team voluit gaan met een beperkt aantal couverts. De prijs voor een diner zal naar behoren zijn, maar dan krijgen de gasten de hele avond dan ook een unieke beleving.”

 De hele verbouwing en inrichting gaat ruim 1 miljoen euro kosten. Een deel investeert hij zelf, samen met de bank. Een ander deel moet komen van de voorverkoop van certificaten, waarmee de gasten vanaf dit najaar al kunnen reserveren voor een culinair VIP-avontuur in 2020.”

Restaurant Beluga in Maastricht houdt hij aan. Daar komt de formule van een brasserie. „Goede kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Of dat nog een ster zal houden, ligt aan Michelin, maar ik heb mijn plannen in Brussel toegelicht en zij waren enthousiast.”

In het programma ‘Limbourgeois’ van zondagavond op L1 TV vertelt Hans van Wolde uitgebreid over zijn plannen en laat hij de hele boerderij zien. Uitzendingen elk uur vanaf 18u05.

Lees ook