Cittafesta: Echt-Susteren verwelkomt Maaseik

Belgische stad geïntroduceerd in Cittaslow netwerk

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Dinsdag 5 september 2017


Het werd een feestelijke ontmoeting tussen de gemeente Echt-Susteren en de Belgische buurstad Maaseik. Aan de Pater Sangersbrug over de Maas, ter hoogte van het smalste stukje Nederland, verwelkomde burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren zijn Belgische collega Jan Creemers en werd Maaseik in het Cittaslow netwerk geïntroduceerd.

Cittaslow is een internationaal keurmerk voor kleinere steden en gemeenten waar het ‘goed leven’ is. En dat blijkt aan beide zijden van de Maas meer dan een feit. Er werd meteen geklonken op ‘het goede leven’. 

Later op de dag vond nog het traditionele knapkoekbakken plaats op de Markt. Een traditie die Maaseik al jarenlang aan het einde van augustus van de ene bakker op de andere doorgeeft. Cittafesta wil in de toekomst uitgroeien tot een nieuw openluchtfeest voor de beide Limburgen.

Fotograaf: Jempi Welkenhuyzen

Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram