Gezonde thee met een intense smaak uit Afrika

Columbus Trophy 2017: Chooka Hibiscus Juices

Vrijdag 29 september 2017

Tijdens de BBB Maastricht wordt op 9 oktober voor de 13de keer de Columbus Trophy uitgereikt. Het betreft een aanmoedigingsprijs van Mise en Place en MECC Maastricht. De prijs is bedoeld voor een startende ondernemer die een innovatief hospitality concept heeft ontwikkeld. Een van de genomineerden is Nonso Chukwuma die met zijn Afrikaanse thee de wereld wil veroveren.

Nonso Chukwuma begon in 2014 met de verkoop van Chooka Hibiscus Juices. Nonso vond inspiratie voor zijn product in de rijke geschiedenis van Afrikaanse landen. Afrikaanse locals geven zich al sinds mensenheugenis helemaal over aan kruidenhibiscusthee. 

Hoewel Hibiscusthee is in Afrika een zeer populaire drank is, kwam Nonso er al snel achter dat dit product niet op de Europese markt wordt verkocht. De reden daarvoor is het hoge suikergehalte en de intense smaak. Met de nodige verbeteringen en aanpassingen aan het traditionele recept, is Nonso er toch in geslaagd een verfijnde, maar toch originele drank op de Europese markt te introduceren. 

Aanvankelijk introduceerde hij zijn thee in plaatselijke cafés in Nantes, maar Nonso slaagde er al snel in zijn markt te laten groeien en uit te breiden. Drie jaar later zet hij zijn producten af in restaurants, cafés, kruidenierswinkels, en biologische supermarkten in Frankrijk. Daarnaast richt hij zich ook op de fastfood-industrie om op die manier te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar gezonde snacks. 

Meer weten over Chooka Hibiskus Juices? Kijk dan op http://www.chooka.fr/

Lees ook