“Chapeau krijgt langzaam meerdere gezichten”

Xavier Cortenraedt over 20 jaar Chapeau

Auteur: Ingrid Beckers
Zaterdag 12 augustus 2017

“Ik was een tiener toen mijn vader Chapeau Magazine begon.  Ik zie dan vooral het beeld van een hardwerkende vader die tot ’s avonds laat verhalen zat te tikken.  Op de lagere school was ik zelf ook al heel stoer uitgever/hoofdredacteur van de AllesKids Krant. Aan de Hogere Hotelschool van Maastricht begon het magazine van pa mij langzaam aan te spreken. Later begon ik naast mijn werk te helpen met de organisatie van evenementen, zoals het 10-jarig jubileumfeest in het AINSI-gebouw. 

In 2013 kwam ik bij Chapeau in dienst. Ha-ha! Het slechtste jaar ooit, middenin de crisistijd. Door juist toen te blijven investeren in goeie verhalen, beeld en vormgeving bleef Chapeau overeind. Ons tijdschrift groeit nu verder uit tot een merk. Online zijn we sterk in ontwikkeling. We organiseren meer en meer evenementen, zoals de Haring Party Venlo en lifestyle-beurs Chapeau Chatêau. Vooral daar ligt mijn passie. Online presenteer ik video formats zoals Xavier en Route. Maar journalist pur sang zal ik niet worden. Jo is natuurlijk al jaren hét gezicht van Chapeau, dat zal voorlopig zo blijven. Wel krijgt het merk meerdere gezichten waarvan ik er één zal zijn.”

Fotografie: Hugo Thomassen

Lees ook