“Mensen hebben genoeg van al dat negativisme”

Wim Blind over 20 jaar Chapeau

Auteur: Ingrid Beckers
Woensdag 16 augustus 2017

20 jaar Chapeau-familie. In de jubileumeditie kwamen zes betrokkenen van het eerste uur aan het woord over twintig jaar Chapeau en Jo Cortenraedt als de man van het goede leven. Vandaag Wim Blind.

„Toen Jo Cortenraedt nadacht over de start van een eigen magazine, heb ik hem aangemoedigd die stap te zetten. Ik geloof in zijn visie en in zijn kwaliteiten. Hij is een journalist met een goede pen, die enerzijds kritisch is, maar er anderzijds niet op uit is om mensen te beschadigen. Een journalist met een humaan gezicht, en die zie je tegenwoordig niet meer zoveel. Jammer, want mensen hebben volgens mij genoeg van al dat negativisme. Een blad runnen was voor Jo in de  beginjaren niet eenvoudig. Ineens was hij niet meer alleen de journalist, maar moest hij ook functioneren als een echte ondernemer. Dat kreeg hij gaandeweg,  samen met zijn team, onder de knie. Als de behoefte er was, adviseerde ik hem vooral op financieel en organisatorisch terrein. Daaruit ontstond een hechte vriendschap. Ik vind het knap dat Jo zijn Chapeau heeft weten uit te bouwen tot wat het nu is: een fantastisch blad met ruimte voor advertenties, mooie foto’s, maar ook heel boeiende verhalen.  Ik herinner me nog goed dat ik in 1997 in Lanaken het eerste exemplaar kreeg uitgereikt. Als je ziet hoe Chapeau in 20 jaar tijd is doorontwikkeld, dan is dat een topprestatie.”

Lees ook