Gezelligheid troef tijdens 33ste Ridderronde

Maastrichts criterium ook dit keer weer een gezellig feestje

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 3 augustus 2017


Voor veel Maastrichtenaren geldt het al sinds jaar een dag als het ultieme avondje uit, dat bovendien de opmaat vormt voor een paar weken vakantie: de Ridderronde, de Maastrichtse wielerklassieker die gisteravond alweer voor de 33ste keer over de kasseien in de binnenstad voerde, was ook dit keer weer een grandioos feest. Ondanks het feit dat de regen het evenement parten speelde, maar ook die regen hoort er inmiddels helemaal bij.

Verscholen onder de luifels en parasols van de Maastrichtse cafés of in de nabijheid van de gevels van de etablissementen zagen vele duizenden Maastrichtenaren, al dan niet met een pilsje in de hand, de Maastrichtse sportheld en Giro-winnaar Tom Dumoulin zijn rondjes fietsen. Het was ook Dumoulin die uiteindelijk, in het bijna pikkedonker, als eerste over de meet kwam, voor zijn teamgenoot Mike Teunissen en Tom Leezer van LottoNL Jumbo.

Op het Vrijthof was een paviljoen ingericht voor de sponsors en andere relaties van de Ridderronde. Veel bekende - en ietsje minder bekende - Maastrichtenaren gaven er acte de présence gaven om het Maastrichtse feestje op hun manier luister bij te zetten. Uiteraard verscholen voor de regen onder de witte tentdoeken én in veel gevallen met een pilsje of en wijntje in hun hand.

Het was de derde overwinning van Dumoulin in het Maastrichtse criterium.

Fotografie: Luc Hommes

Lees ook

Heeft u nog vragen?

Heeft u eerst nog vragen of heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier?

Bel ons gerust even op: +31 (0)251 - 25 79 24