Mooie start Preuvenemint

'Het plein leek in de loop van de avond wel te klein voor zo’n grote toestroom'

Auteur: Jo Cortenraedt
Vrijdag 25 augustus 2017


Hét culinaire buitenfestival van Nederland, ’t Preuvenemint in Maastricht, is bijzonder goed van start gegaan. Op de donderdagmiddag was het al behoorlijk druk tijdens de Preuvenemeet, waar zakenrelaties elkaar treffen. Zo was er een afgeladen borrel van de Limburgse vastgoedsector, georganiseerd door bedrijven zoals Ruijters, 3W en QPark.

En ook bedrijven zoals Dolmans Landscaping en Neptunes verwelkomden de nodige gasten. Tegen 6 uur in de namiddag ging het hele Vrijthof dan open voor het grote publiek en het plein leek in de loop van de avond wel te klein voor zo’n grote toestroom, waarbij het goede weer een extra aanlokkelijke factor was.

De betaling met de nieuwe Preuvenemint Betaalpas leverde nagenoeg geen problemen op. Als vanouds gingen de flessen wijn en champagne en de nodige hapjes ruim over de toonbank.

We ontmoetten talloze bekenden. Onder meer de Gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus, de algemeen directeur van de Provincie Guido Derks, oud-minister Maxime Verhagen, de burgemeesters Sjra Cox, Dieudonné Akkermans en Jos Som, VVV-voorzitter Hai Berden,  veel ondernemers zoals Ger Ruijters, Ward Vleugels, Erwin Janssen, Pierre Boels en Dorrie Eilers,

En natuurlijk de cuisiniers  Hans van Wolde (die zowel oesters als frites op de menukaart had staan), Bart Ausems, Alex Clevers, Robin Berben en Robin van de Bunt en vele anderen.  Twintig Limburgse wijnboeren riepen op ’t Preuvenemint Annaline Doelen uit tot ambassadrice van de Limburgse wijn.

Met het voorspelde goede weer zal ook deze editie van ’t Preuvenemint weer een daverend succes worden.

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook