Elk jaar opnieuw vaste gasten uit alle delen van het land

Preuvenemint 2017: Tom Miesen, Gastronomie op Maat

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 10 augustus 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement laat Chapeau Magazine alle deelnemers aan het woord. Vandaag: Tom Miesen, Gastronomie op Maat.

,,Ik kom al 31 jaar op het Preuvenemint en altijd weer leef ik ernaar toe. Het is in zijn totaliteit een mooie gelegenheid om je als horeca-ondernemer te presenteren. Ook dit jaar breng ik een prachtige selectie boerenkazen mee. Uit Frankrijk en Italië, maar ook uit België (meer bepaald de Ardennen), Engeland en natuurlijk Nederland.”

 

,,Mensen associëren mij altijd met kaas, en dat is deels terecht, maar mijn bedrijf doet zoveel meer. Ik importeer meer dan honderd wijnen uit alle windstreken. De ambachtelijke producten van sommige kleinschalige wijnhuizen importeer ik exclusief. Zo heb ik een mooie lijn van Cantine Ferri uit Apulië, de hak van de Italiaanse laars. Maar ook wijnen uit de Elzas en de rest van Frankrijk zijn ruim vertegenwoordigd bij Gastronomie op Maat. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom kijken, kom proeven, al kan ik op het Preuvenemint natuurlijk maar een kleine selectie laten zien van wat we als Gastronomie op Maat allemaal in huis hebben.” 

,,Wat ik eind augustus op de kaart heb staan? Een aantal mooie gerechtjes, al dan niet met kaas bereid, want ook degenen die niets met kaas hebben moeten bij mij in de stand een leuke avond kunnen hebben. Een tipje van de sluier? We hebben bijvoorbeeld biefstukjes van kalkoen met Blauwe Val-Dieu en een confetti van groenten. Maar ook groene tagliatelle met zalm en Hollandaise saus, geparfumeerd met truffelolie.”

   

,,Ieder jaar opnieuw weten mensen uit alle delen van het land mijn stand te vinden, en daar ben ik eigenlijk best trots op. Veel mensen heb ik in de loop der jaren goed leren kennen. Ieder jaar zie ik ze weer terug. Ze komen speciaal naar Maastricht voor het Preuvenemint.”

Lees ook