Luxueuze cocktails en drie verschillende hotdogs

Preuvenemint 2017: Shake and Serve, Rebelle en Tuur de Luxe

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 9 augustus 2017

Het Preuvenemint, het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, beleeft deze zomer zijn 36ste editie. Van 24 tot en met 27 augustus is het Vrijthof in Maastricht dé ontmoetingsplek bij uitstek. In de aanloop naar het evenement laat blikt Chapeau vooruit met alle deelnemers. Pieter van Veldhoven (Shake and Serve), vormt al jaren samen met Rob Dresen (Rebelle) en Arthur Kissels (Tuur de Luxe) een onafscheidelijk trio op het gastronomische evenement.

Pieter van Veldhoven: ,,Rob en ik staan er voor de zevende keer. Dat wil zeggen samen, want als ikzelf alle keren tel dat ik – in welke hoedanigheid dan ook - present ben geweest op het Preuvenemint, dan kom ik zelfs uit op elf keer. Een paar jaar geleden heeft zelfstandig cateraar en charcuterie-kenner bij uitstek Arthur Kissels (ook bekend als Tuur de Luxe) zich bij ons gevoegd. Rob, Tuur en ik zitten volledig op dezelfde golflengte als het om het Preuvenemint gaat: het eten moet simpel zijn, maar wel goed en vooral betaalbaar. Onze gasten mogen zich ook dit jaar verheugen op een leuke avond. Daarnaast gaan ze met een goed gevulde maag naar huis.”

,,Wat mensen bij ons kunnen verwachten? Net als in andere jaren zorgt Tuur voor de beste charcuterie die hij kan krijgen. Verder wilden we per se iets doen met streetfood.  Omdat wij naast Burgerlijk staan, leek het ons niet zo’n goed idee om hamburgers op het menu te zetten. Dus hebben we gekozen voor drie verschillende hotdogs, maar dan wel hotdogs van de hoogste kwaliteit. Daarnaast hebben we mooie kroketjes, onder meer met een vulling van tête de veau en een vulling garnalen. Al met al hebben we een leuke kaart, die iets gevarieerder is dan vorig jaar.”

,,Zelf zorg ik ervoor dat mensen niets tekort komen als het gaat om drankjes. Ik heb een serie hele mooie cocktails: diverse gin-tonics, martini-tonics en natuurlijk mojito’s en cocktails met andere bekende namen.”

,,En laten we vooral Rob ook niet vergeten. Hij is de stille motor achter onze stand. Hij is de producer en de regisseur. Hij is vier dagen lang lijfelijk aanwezig om alles goed te regelen Zonder hem zouden we niet kunnen draaien."

Ook dit jaar durf ik rustig te stellen dat er helemaal klaar voor zijn. We kijken er vol spanning naar uit. Alleen het weer heb je natuurlijk niet in de hand. Vorig jaar was het gedurende een belangrijk del van het evenement ontzettend heet. De temperaturen raakten soms de 37 graden en dat is echt teveel. Mensen blijven met die hitte liever thuis. En als ze al komen hebben ze veel minder zin om iets te eten. 24, 25 graden is wat ons betreft ideaal. Maar wat er ook gebeurt: ook dit keer wordt het weer een geweldig feest.”

Lees ook